Νέα
  • ΓΔ: 882.6 +0.52%
  • Τζίρος: 13,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Στο υψηλότερο επίπεδο δύο ετών το μπρεντ

Ιράκ: Σχέδιο αύξησης εξαγωγών αργού πετρελαίου
Πηγή: AP

Σε νέο υψηλό επίπεδο πολλών ετών αυξήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, που αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, λόγω των προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα καθώς η αύξηση των εμβολιασμών οδηγεί σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ σημείωναν αύξηση 13 σεντς στα 72,65 δολάρια το βαρέλι στις 14.45 (ώρα Ελλάδας) και ενώ χθες είχε κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2019. Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) αυξήθηκε 14 μονάδες βάσης στα 70,43 δολάρια μετά το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018 που έφθασε χθες.

Η Goldman Sachs βλέπει την τιμή στα 80 δολάρια το καλοκαίρι

Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs αναμένει ότι η τιμή του μπρεντ θα φθάσει τα 80 δολάρια το βαρέλι το καλοκαίρι, εν μέσω ενίσχυσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας λόγω των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανέφερε στη μηναία έκθεσή του ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του (που αναφέρονται ως ΟΠΕΚ+) θα πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή τους για να καλύψουν τη ζήτηση, η οποία αναμένεται να ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα στα τέλη του 2022.

Ο ΙΕΑ επεσήμανε ότι η αύξηση της ζήτησης και οι βραχυπρόθεσμες πολιτικές των χωρών έρχονται σε σύγκρουση με την έκκλησή του να σταματήσει πλέον η χρηματοδότηση σε επενδύσεις σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα.

«Το 2022 υπάρχει περιθώριο για την 24μελή ομάδα του ΟΠΕΚ+, υπό τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, να αυξήσουν την προσφορά αργού κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα πάνω από τον στόχο τους για την περίοδο από τον Ιούλιο 2021 έως τον Μάρτιο 2022.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ