Νέα
  • ΓΔ: 888.26 +0.62%
  • Τζίρος: 65,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 926 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με τάσεις συσσώρευσης

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Οι ευρωπαικές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά σήμερα συνεχίζοντας την θετική έναρξη της εβδομάδας. Η άνοδος αυτή συντηρεί και τις ελπίδες των επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο που οδεύει προς το τέλος του α' εξαμήνου με σημαντικά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη και ακόμη μεγαλύτερα κέρδη για τις επιμέρους μετοχές.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει πολλά θετικά σενάρια να υλοποιήσει αλλά και πολλού φόβους μπροστά της καθώς έχει προεξοφλήσει μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021 και μάλλον η πορεία της οικονομίας στο α' εξάμηνο δεν τους επαληθεύει. Υπάρχει βέβαια και το φαινόμενο της μεγάλης υποχώρησης των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων που από κάποιους αντιμετωπίζεται ως 'ψήφος εμπιστοσύνης' στην ελληνική οικονομία και απ' άλλους ως ' ευκαιρία σίγουρων κερδών' λόγω της επαναγοράς των ομολόγων από την ΕΚΤ.

Χρηματιστηριακά, ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά μεν, προσεκτικά δε αφού σε κάθε ανοδικό βήμα ακολουθεί μία παρατεταμένη συσσώρευση. Οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή του χρόνου φαίνεται ότι με αρκετή προσπάθεια έχουν επιτευχθεί. Μέσα στον Ιούνιο ο Γενικός Δείκτης από τις παρυφές των 890 μονάδων κατάφερε να ξεπεράσει τις 920 και πλέον φλερτάρει με το 'διάστημα 930-950 μονάδων'. Εάν θα καταφέρει μέχρι το τέλος του μήνα να παραμείνει μέσα εκεί, θα εξαρτηθεί από :

– Tην πορεία των ξένων αγορών και τις εισροές κεφαλαίων

– Την οικονομική ανάκαμψη σε όρους ΑΕΠ και σε επιχειρηματικών μεγεθών

– Την έναρξη του τουρισμού που φαίνεται έχει προβλήματα με το μεγάλο κομμάτι του βρετανικού τουρισμού

– Την έναρξη των εισροών από το Ταμείο Ανάκαμψης

– Την ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών και την εξυγίανση των τραπεζών από τα NP L's και τα NPE's. Η ανάκαμψη θα αποφέρει την αύξηση των δανειοδοτήσεων προς τις επιχειρήσεις.

Γενικές Συνέλευσεις , δηλώσεις και μερίσματα

Στο επίκεντρο σήμερα, η Γενική Συνέλευση της Alpha Bank που θα αποφασίσει για την διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. Ευρώ με συμμετοχή πολλών ξένων funds. Χθες η μετοχή πιέστηκε λίγο και επηρέασε την εικόνα του τραπεζικού κλάδου που εμφάνισε μεγάλη μεταβλητότητα. Θετική εικόνα είχαν και οι άλλες 3 συστημικές μετοχές. H Tράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα την συμφωνία πώλησης του χαρτοφυλακίου NPE's Sunrise I ύψους 7,2 δισ. Ευρώ

Γενική Συνέλευση θα έχει και ο όμιλος Μυτιληναίος μέσα απ' τον οποίο αναμένεται να βγουν σημαντικές ειδήσεις για την πορεία των επενδύσεών του και για τις όποιες νέες στοχεύσεις του.

Ο ενεργειακός κλαδος βρίσκεται σε θετικό momentum και με τις μετοχές των διυλιστηρίων Motor Oil και ΕΛΠΕ να συνεχίζουν ανοδικά. Στα υπόλοιπα blue chips και η Jumbo θα έχει Γενική Συνέλευση απ' όπου -ως συνήθως- βγαίνουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις όχι μόνο ως προς τον όμιλο αλλά γενικότερα για την πορεία του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι εάν από τα μη χρηματοοικονομικά blue chips οι μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ μειώσουν την μεταβλητότητά τους και επιστρέψουν σε ανοδική κίνηση η οποία θα μπορέσει να στηρίξει μαζί με τις τράπεζες την επόμενη άνοδο. Στο επίκεντρο του θερινού επενδυτικού ημερολογίου θα είναι και τα μερίσματα που έχουν αρχίσει να μοιράζονται. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ