Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Tehter: Ποιο είναι το stablecoin που στελέχη του ερευνώνται για τραπεζική απάτη

US Department of Justice
AP Photo

To υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει αν στελέχη που βρίσκονται πίσω από το Tehter διέπραξαν τραπεζική απάτη κατά τα πρώτα στάδια της δραστηριότητάς τους στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Το Tehter είναι σήμερα το μεγαλύτερο παγκοσμίως stablecoin, έχοντας συνδέσει την αξία του με αυτή του αμερικανικού δολαρίου (1 Tehter ισοδυναμεί με 1 δολάριο).

Η έρευνα εστιάζει σε γεγονότα που συνέβησαν αρκετά χρόνια πριν, όταν το Tehter, που καθιερώθηκε το 2014, ήταν στα πρώτα στάδιά του, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τρεις πηγές με γνώση του θέματος.  

Το αμερικανικό υπουργείο εξετάζει αν η εταιρεία Tehter απέκρυψε από τράπεζες που τη χρηματοδότησαν ότι οι συναλλαγές της συνδέονταν με crypto.

Η Tehter Ltd και η Bitfinex, που έχει την ιδιοκτησία της πρώτης, ανέφεραν ότι η τράπεζα Wells Fargo γνώριζε, ή όφειλε να γνωρίζει, ότι η συναλλαγή έγινε για να αποκτηθούν δολάρια ώστε οι πελάτες να θα μπορούσαν να αγοράσουν το ψηφιακό νόμισμα.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς έρευνάς του, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέτασε αν οι traders χρησιμοποίησαν παράνομα το Tehter για να εξορύξουν bitcoin στο μεγαλειώδες ράλι των κρυπτονομισμάτων το 2017. Αν και είναι ασαφές αν η εταιρεία Tehter ήταν ο στόχος της προηγούμενης έρευνας, η σημερινή εστίασή της σε τραπεζική απάτη υποδηλώνει ότι οι εισαγγελικές Αρχές μπορεί να κινηθούν πέραν από μία υπόθεση για χειραγώγηση της αγοράς.

Καμπάνα 18,5 εκατ. δολαρίων στην Tehter

Τον Φεβρουάριο, η Bitfinex και αρκετές θυγατρικές της Tehter συμφώνησαν να πληρώσουν 18,5 εκατ. δολάρια για να διευθετήσουν κατηγορίες της Γενικής Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης πως η εταιρεία έκρυβε ζημιές και έλεγε ψέματα ότι κάθε νόμισμά της στηριζόταν από ένα δολάριο. Η εισαγγελέας είπε ότι οι εταιρείες δεν είχαν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα το 2017, κάτι που έκανε αδύνατο να κατέχουν διαθέσιμα για τη στήριξη του ψηφιακού νομίσματος. Οι εταιρείες έκαναν τον διακανονισμό χωρίς να παραδεχθούν ή να διαψεύσουν τις κατηγορίες.

Ο χώρος των stablecoin κυριαρχείται έως σήμερα από δύο μεγάλα νομίσματα, το Tehter και το YSD Coin. Το Tehter έχει πάνω από το 60% της συνολικής έκδοσης stablecoin σήμερα, με την αξία τους να φθάνει τα 100 δισ. δολάρια.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ