Νέα
  • ΓΔ: 892.13 -2.32%
  • Τζίρος: 70,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Βουτιά των μετοχών λόγω φόβων για αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο

Κινεζική οικονομία / Πηγή: AP
Κινεζική οικονομία / Πηγή: AP

Mε υψηλές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι βασικοί δείκτες μετοχών της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, υποχωρώντας σε χαμηλά επίπεδα πολλών μηνών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο του αυστηρότερου κρατικού ρυθμιστικού πλαισίου.

Το κινεζικό νόμισμα υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 6,5 γουάν ανά δολάριο και οι αποδόσεις των προθεσμιακών κρατικών ομολόγων μειώθηκαν στο 0,35%.

Ο δείκτης Hang Seng του χρηματιστηρίου στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 4,22% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο, με τις συνολικές απώλειές του από την Πέμπτη να φθάνουν το 9,5%. Ο δείκτης Hang Seng για τις κινεζικές επιχειρήσεις έκλεισε με πτώση 5,08%.  

Πόσο υποχώρησαν οι δείκτες μετοχών 

Βουτιά 7,97% έκανε ο τεχνολογικός δείκτης του Hang Seng, έχοντας σωρευτικές απώλειες 16% από το κλείσιμο της Πέμπτης.

Στις κινεζικές αγορές, ο δείκτης CSI300 μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης μειώθηκε 3,53% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο μετά τις χθεσινές απώλειες 3,2%.

Ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης έχασε τα κέρδη που είχε στην αρχή της συνεδρίασης και έκλεισε με πτώση 2,49%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαρτίου.

Η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος εντός και εκτός της Κίνας μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο τριών μηνών. Χρηματιστής ξένης τράπεζας δήλωσε ότι η διάσπαση του επιπέδου των 6,5 δολαρίων μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εξασθένιση του γουάν.

Βουτιά της Tencent

Οι απώλειες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ επιταχύνθηκαν το απόγευμα μετά την ανακοίνωση της δεικτοβαρούς εταιρείας Tencent ότι η εφαρμογή της WeChat ανέστειλε προσωρινά την εγγραφή νέων χρηστών στην ηπειρωτική Κίνα λόγω της τεχνικής αναβάθμισής της «για να προσαρμοστεί στη σχετική νομοθεσία και ρυθμίσεις».

Η Tencent έκλεισε με απώλειες 8,98%, που είναι η μεγαλύτερη από τον Οκτώβριο του 2011.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ