Νέα
  • ΓΔ: 894.33 +0.25%
  • Τζίρος: 76,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ether: Αναβαθμίζει το blockchain - Ράλι 40% το τελευταίο 15ήμερο

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

To ether υποχώρησε περίπου 1% σήμερα, εν όψει μίας τεχνικής προσαρμογής στον μηχανισμό blockchain (ethereum) που θα αλλάξει τον τρόπο επεξεργασίας των συναλλαγών.

Η αλλαγή αναμένεται να φανεί από αύριο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς. Τεχνικά, η αναβάθμιση θα επέλθει όταν επαληθευτεί το12.965.000στό block στο blockchain.

Το δίκτυο ethereum στηρίζει ένα ευρύ φάσμα σχεδίων στον κόσμο των crypto, μεταξύ άλλων των μη ανταλλάξιμων κρυπτονομισμάτων (NFTs) και μεγάλου μέρους εφαρμογών αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).

Μείωση της προσφοράς με την αναβάθμιση του blockchain

Το ether είχε κάνει ράλι πριν την αναβάθμιση, με την τιμή του να εκτινάσσεται 40% τις τελευταίες 15 ημέρες από ένα πρόσφατο χαμηλό επίπεδο. Η αξία του έχει υπερτριπλασιαστεί φέτος, παρά το γεγονός ότι είναι σημαντικά μειωμένη, όπως και του bitcoin, σε σχέση με τον Μάιο.

Η αναβάθμιση, γνωστή ως Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559, θα αλλάξει τον τρόπο επεξεργασίας των συναλλαγών και θα παρέχει πιο καθαρή τιμολόγησή τους. Θα μειώσει, επίσης, την προσφορά του κρυπτονομίσματος και είναι πιθανό να αυξήσει πολύ την τιμή του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pantera Capital, Dan Morehead, δήλωσε στο Reuters Global Markets Forum αυτή την εβδομάδα ότι οι αλλαγές θα βοηθήσουν το ether να διαπραγματεύεται περισσότερο ως σταθερό asset και θα το κάνει ελκυστικότερο ως μέσο αποθεματοποίησης πλούτου.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Binance και OKEX ανέφεραν αυτή την εβδομάδα ότι αναμένουν η αναβάθμιση να γίνει αύριο, Πέμπτη 5 Αυγούστου, περί τις 02.55 (ώρα Ελλάδας)

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ