Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Συνεχίζεται η άνοδος με αιχμή τις ταξιδιωτικές εταιρείες

Καθοδικές τάσεις στο άνοιγμα της Wall Street
Πηγή: AP

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνέχισαν σήμερα την ανάκαμψή τους καθώς η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech από τις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ ώθησε την Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ τα τελευταία στοιχεία έδειξαν μία ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη  της γερμανικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,3% μετά τις μεγάλες πωλήσεις της περασμένης εβδομάδας που τον ώθησαν 3% χαμηλότερα από τα υψηλά του επίπεδα.

Οι μετοχές των ταξιδιωτικών, τεχνολογικών και μεταλλευτικών εταιρειών κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη, από 0,9% έως 1,2%.

O δείκτης Nasdaq έκλεισε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο μετά την πλήρη έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech, η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ.

Αύξηση 1,6% του γερμανικού ΑΕΠ

Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση, ελαφρά υψηλότερα από το 1,5% της πρώτης εκτίμησης, χάρη στη συμβολή της ιδιωτικής κατανάλωσης και της κρατικής δαπάνης.

Η μετοχή της Marks and Spencer σημείωνε κέρδη 3,1%, τα υψηλότερα από τις μετοχές του Stoxx 600, μετά την ανοδική αναθεώρηση των τιμών – στόχων της από τη Berenberg και την Credit Suisse.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ