Νέα
  • ΓΔ: 905.04 -0.05%
  • Τζίρος: 50,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Αλμα στα 52.000 δολάρια εν όψει της υιοθέτησής του από το Ελ Σαλβαδόρ

Σημαντικά πάνω από τα 50.000 δολάρια αυξήθηκε σήμερα το bitcoin εν όψει της υιοθέτησής του ως μέσου πληρωμών από το Ελ Σαλβαδόρ.

Η τιμή του bitcoin πλησίασε τα 52.000 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, καταγράφοντας άνοδο 2.000 δολαρίων ή 4%. Η άνοδος σημειώνεται εν μέσω γενικότερης ανόδου του κλάδου των crypto μετά την κάμψη του νωρίτερα φέτος.

Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένων του Twitter και του Reddit, διευρύνεται μία κίνηση που καλεί τον κόσμο να αγοράσει αύριο, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, bitcoin αξίας 30 δολαρίων καθώς το κρυπτονόμισμα θα γίνει νόμιμο μέσο πληρωμών στο Ελ Σαλαβδόρ.

Αρχισε η εγκατάτσαη ΑΤΜ με bitcoin στο Ελ Σλαβαδόρ

Το Ελ Σαλαβδόρ έχει αρχίσει την εγκατάσταση ΑΤΜs με bitcoin που θα επιτρέπουν τη μετατροπή του κρυπτονομίσματος σε δολάρια, ενώ η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε στη σύσταση ενός ταμείου με διαθέσιμα 150 εκατ. δολάρια για να στηρίξει τις μετατροπές του bitcoin σε δολάρια.

Οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ θα μπορούν να κατεβάσουν το ψηφιακό πορτοφόλι που παρέχει η κυβέρνηση και να λάβουν 30 δολάρια σε bitcoin με τον αριθμό της ταυτότητάς τους.

Θα αποτελέσει πρόκληση για τους χρήστες να συντονίσουν και να ενεργοποιήσουν ένα τέτοιο σχέδιο, δήλωσε ο επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Luno για την Ασία και τον Ειρηνικό. «Είναι άλλο να λες κάτι και πολύ διαφορετικό το να υλοποιηθεί αυτό», είπε.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ