Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 861 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης - Ανακάμπουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Η ώρα που θα δούμε εάν είμαστε σε μία «ήπια προσγείωση» ή πάμε σε μία βίαια διόρθωση στις χρηματιστηριακές αγορές έχει φτάσει. Η άνοδος του πετρελαίου με τα προβλήματα που επιφέρει στις οικονομίες σε συνδυασμό με τις υψηλές αποτιμήσεις σε Αμερική και Ευρώπη οδηγούν στις τελευταίες συνεδριάσεις σε σημαντικές υποχωρήσεις μετοχών και δεικτών. Μετά την απώλεια 700 μονάδων στον Dow Jones χθες βράδυ , ήρθαν οι διορθώσεις στις ασιατικές αγορές (κυρίως στον ιαπωνικό Nikkei) να επιβεβαιώσουν την πτωτική τάση. Το ζητούμενο θα είναι το μέγεθος και η διάρκεια. Πάντως οι ευρωπαικές αγορές φαίνεται ότι έστω και συγκυριακά ανακάμπτουν, γεγονός που παραπέμπει ότι οδεύουμε σε μία εξαιρετικά ευμετάβλητη συγκυρία και σε μία σταδιακή υποχώρηση των αγορών.

Yποχώρηση πετρελαίου και αποδόσεων ομολόγων σήμερα

Ωστόσο η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με σχετικά ευχάριστους οιωνούς καθώς η τιμή του Brent υποχωρεί προς τα 77 δολάρια / βαρέλι ενώ υποχωρούν και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά και δημιουργούν προσδοκίες και για το ελληνικό χρηματιστήριο. Εδώ θα φανεί εάν η στήριξη του Γενικού Δείκτη στις 860 μονάδες είναι ισχυρή και εάν θα επιστρέψουμε σήμερα σε υψηλότερα επίπεδα. Οι παράγοντες που θα κρίνουν την χρηματιστηριακή αντίδραση θα είναι αφ’ ενός οι τραπεζικές μετοχές που φαίνεται ότι περνούν συνεχώς από τον screen tests των μεγάλων ξένων επενδυτών κατά το τελευταίο διάστημα και αφ’ ετέρου οι αντιδράσεις των δεικτοβαρών μη χρηματοοικονομικών blue chips όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ , η ΔΕΗ, η Motor Oil , ο Μυτιληναίος, η Coca Cola HBC, η Aegean και κάποιων από την μεσαία κεφαλαιοποίηση. Η ολοκλήρωση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου θα δώσουν την τάση σε συγκεκριμένες μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης που δείχνουν σημαντική βελτίωση και ανάκαμψη αποτελεσμάτων.

O Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με οριακή άνοδο στις 861 μονάδες και η σημερινή συνεδρίαση θα κριθεί από την τάση των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και βεβαίως από τον όγκο συναλλαγών που είχε μειωθεί σημαντικά κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί και ως στάση αναμονής προκειμένου να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας αλλά σε κάθε περίπτωση όταν οι αγορές πέφτουν με λίγες συναλλαγές , θεωρείται μία ανατρέψιμη κατάσταση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ