Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Οι δηλώσεις Μακόνελ αντέστρεψαν το βαρύ κλίμα - Δεύτερη ημέρα ανόδου

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη ημέρα κινήθηκε η Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν με κέρδη.

Ο Nasdaq έκλεισε στις 14.766,55 μονάδες, με άνοδο 0,63% ή 92,61 μονάδων, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 102,32 μονάδες ή 0,30% και έκλεισε στις 34.416,99 μονάδες, ενώ και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,41%, κλείνοντας στις 4.363,55 μονάδες. 

Το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση ήταν ότι υπήρξε μεταστροφή του κλίματος, καθώς σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης ο Dow Jones έφτανε να χάνει ακόμα και 459 μονάδες. Η μεταστροφή προήλθε από τις δηλώσεις του Μιτς Μακόνελ, επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, ο οποίος πρότεινε βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου δανεισμού για να καλυφθούν τα τρέχοντα επίπεδα δαπανών μέχρι τον Δεκέμβριο και να μην υπάρξει πρόβλημα στο αμερικανικό Δημόσιο.

«Αυτό θα ακυρώσει τις δικαιολογίες των Δημοκρατικών σχετικά με τη χρονική στενότητα που δημιούργησαν και θα δώσει στην ενιαία Δημοκρατική κυβέρνηση επαρκή χρόνο για να περάσει μια νομοθεσία για το όριο του χρέους μέσω "συμφιλίωσης"», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης λόγω της αντιπαράθεσης για το όριο δανεισμού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ