Νέα
  • ΓΔ: 859.93 -0.05%
  • Τζίρος: 14,83 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

JP Morgan: Ποιο κρυπτονόμισμα θα είναι καλύτερη επένδυση όταν αυξηθούν τα επιτόκια

Το ether θεωρούν αναλυτές της JP Morgan ως την καλύτερη επένδυση σε κρυπτονομίσματα όταν θα αρχίσουν να αυξάνονται τα επιτόκια στις ΗΠΑ και αλλού.

Σε πρόσφατη έκθεσή τους σημειώνουν ότι ο αυξανόμενος αριθμός χρηστών του Ethereum, που είναι το blockchain του ether, αναμένεται ότι θα το βοηθήσουν να διατηρήσει την αξία του σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων. Από την άλλη πλευρά, το bitcoin μπορεί να διολισθήσει. 

«Η αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων και η τελική ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής ασκούν πτωτική τάση στο bitcoin, που αποκαλείται από τους οπαδούς του και 'ψηφιακός χρυσός', με τον ίδιο τρόπο που οι υψηλότερες πραγματικές αποδόσεις ασκούν καθοδική πίεση στον παραδοσιακό χρυσό», σημειώνουν οι αναλυτές στην έκθεση.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, το Coinbase, επωφελείται από την αύξηση στη διαπραγμάτευση του ether καθώς εισπράττει προμήθεια για κάθε πώληση ή αγορά του.

Παράλληλα, οι πωλήσεις πολλών κρυπτονομισμάτων στο Coinbase γίνονται με τη βοήθεια του Ethereum, κάτι που σημαίνει ότι ένα στοίχημα υπέρ του Coinbase είναι ουσιαστικά ένα στοίχημα υπέρ του ether.

Μεγάλα έσοδα από τις πωλήσεις του ether και του bitcoin έχει και το αμερικανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, Robinson, φθάνοντας τα 233 εκατ. δολάρια στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 ή 40 φορές περισσότερα από ότι ένα χρόνο πριν.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι επενδύσεις σε crypto δεν είναι για τον καθένα καθώς οι μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών τους και τα ερωτηματικά για το μέλλον τους τα καθιστά επικίνδυνο παιχνίδι, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Με πληροφορίες από yahoo.finance

 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ