Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Νέα πτώση λόγω ανησυχιών για την Ομικρον και τα εμβόλια

Καθοδικές τάσεις στο άνοιγμα της Wall Street
Πηγή: AP

Σε αρνητικό έδαφος επανήλθαν σήμερα, μετά τη χθεσινή ανάκαμψη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω των ανησυχιών για την παραλλαγή της Ομικρον και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Moderna.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχωρούσε 1% μετά το άνοιγμα της αγοράς, με τις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών και των εταιρειών φυσικού αερίου να είναι στην αιχμή, καταγράφοντας απώλειες 1,8%, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες και τα μεγάλα χρηματιστήρια υποχωρούσαν.

Ο δείκτης DAX στη Γερμανία, ο βρετανικός FTSE 100 και ο γαλλικός CAC 40,  όλοι υποχωρούσαν επίσης κατά 1%.

Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

H νέα πτώση των μετοχών σημειώθηκε μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna, Stephane Bancel, στους Financial Times ότι αναμένει πως τα υφιστάμενα εμβόλια θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κορονοϊού Ομικρον.

Εξ άλλου, ο Bancel επεσήμανε χθες, μιλώντας στο CNBC, ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για την ανάπτυξη και παράδοση εμβολίων κατά της Ομικρον.

Ο ίδιος εξέφρασε κάποια αβεβαιότητα για τη νέα παραλλαγή, αναφέροντας ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι μεταλλάξεις έχουν επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που υπάρχει σήμερα στην αγορά.

«Ανάλογα με το πόσο πολύ μειώνεται (η αποτελεσματικότητα), θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε αφενός να δώσουμε μία μεγαλύτερη δόση του σημερινού εμβολίου σε παγκόσμιο επίπεδο για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, ενδεχομένως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ υψηλό κίνδυνο, οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι ηλικιωμένοι θα χρειάζονταν μία τέταρτη δόση», είπε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ