Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 865 μονάδες με υποχώρηση 0,7% ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Μετά την προσπάθεια «αναστήλωσης» της Δευτέρας επέστρεψαν σήμερα οι ρευστοποιήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και σε ορισμένες όχι με ήπιο ρυθμό. Ορθώς φαίνεται ότι αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι θα χρειαστεί να ξεκαθαρίσει ο υγειονομικός ορίζοντας σχετικά με την μετάλλαξη του ιού προκειμένου να δούμε και σε επενδυτικό επίπεδο τι μέλλει γεννέσθαι. Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις της Moderna σχετικά με την Omicron προβλημάτισαν αρκετά κοινωνία και οικονομία.

Προς το παρόν, οι σημερινές ρευστοποιήσεις είναι οι παραδοσιακές της τελευταίας ημέρας του μήνα αλλά και ενόψει του Δεκεμβρίου που είθισται οι επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις και αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων. Mε εξαίρεση τον γερμανικό DAX που ξεκίνησε έντονα πτωτικά (-1%), οι υπόλοιπες ευρωπαικές αγορές καταγράφουν συγκρατημένες πτώσεις.

Στις 865 μονάδες με υποχώρηση 0,7% ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης

Το ελληνικό χρηματιστήριο, περιμένει σήμερα αποτελέσματα 9μηνου από ΔΕΗ και Alpha Bank που εκτιμάται ότι θα διαμορφώσουν κάποια τάση, τουλάχιστον ως προς τις συγκεκριμένες μετοχές αλλά ίσως βοηθήσουν στην στήριξη της αγοράς. Εάν ξεκινήσει με υποχώρηση ο Γενικός Δείκτης οι πρώτες στηρίξεις είναι πέριξ των 860 μονάδων και αναμένουμε να δούμε την αντίδραση

Σε περίπτωση μίας αυτόνομης ανοδικής κίνησης (χωρίς δηλαδή την επίδραση των ξένων αγορών), θα υπάρξει μία κίνηση μέχρι τα υψηλά της χθεσινής συνεδρίασης. Ωστόσο το σενάριο της υποχώρησης παραμένει στο προσκήνιο.

Από τις τραπεζικές μετοχές που χθες κινήθηκαν όλες ανοδικά, περιμένουν οι αναλυτές μία διαφοροποίηση μεταξύ τους (κάποιες θα ανέβουν και κάποιες θα υποχωρήσουν) με την μετοχή της Alpha Bank στο επίκεντρο, ενώ από τα μη χρηματοοικονομικά blue chips οι μετοχές των ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ θα κυριαρχήσουν και από εκεί και πέρα Μυτιληναίος, Jumbo , Motor Oil και ΕΛΠΕ αναμένεται να είναι μέσα στις μετοχές με συναλλακτική δραστηριότητα και ενδιαφέρον. Σ' αυτές μπορεί να προστεθούν η Intralot (πολύ καλή συνεδρίαση χθες) και μερικές μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που ευνοούνται από τα αποτελέσματα 9μηνου τους και την συγκυρία.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ