Νέα
  • ΓΔ: 860.95 -0.71%
  • Τζίρος: 70,51 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναλυτές της Wall Street: Ψήφος εμπιστοσύνης στις μετοχές της Alibaba

Alibaba / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Μια σειρά από επενδυτικές τράπεζες της Wall Street δημοσιοποίησαν τη λίστα με τις κορυφαίες κινεζικές τεχνολογικές μετοχές της επόμενης χρονιάς και ένας τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται να ξεχωρίζει. Ο λόγος για την Alibaba, τον γίγαντα του e-commerce, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα καθώς έχουν χαθεί τα ίχνη του ιδρυτή της, Τζακ Μα.

Αναλυτές των τραπεζών Citi, Jefferies και Stifel έβαλαν κάτω μια σειρά από παραμέτρους για τις επιλογές τους. Ανάμεσά τους τα έξοδα του ηλεκτρονικού εμπορίου, οι τιμές της online διαφήμισης, το πενταετές πλάνο της κινεζικής κυβέρνησης για τόνωση της εσωτερικής κατανάλωσης και τις κανονιστικές ρυθμίσεις της χώρας. Ομάδα αναλυτών της Jefferies ανέφερε ότι οι διαδικτυακές μετοχές της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) βρίσκονται σε σταυροδρόμι, δημιουργώντας «τεράστιες ευκαιρίες» για τους επενδυτές.

Κορυφαία επιλογή μετοχών όλων των αναλυτών ήταν η Alibaba. Η Jefferies υπογραμμίζει τη διαφοροποίηση της εταιρείας σε υπηρεσίες όπως η παρακολούθηση δεμάτων και οι επενδύσεις της σε εταιρείες όπως η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών εξαρτημάτων Tongda. H Citi «ψηφίζει» επίσης Alibaba, με τους αναλυτές της να επαινούν την γερή προοπτική ανάπτυξής της και την ελκυστική αξιολόγησή της. Η Stifel τονίζει ότι παρά τους αντιμονοπωλιακούς ελέγχους της κινεζικής κυβέρνησης, αναμένει τα βασικά χαρακτηριστικά της Alibaba να «παραμείνουν δυνατά».

Από τις υπόλοιπες κινεζικές μετοχές που επιλέγουν οι τραπεζικοί αναλυτές ξεχωρίζει η Tencent, μια δημοφιλέστατη πλατφόρμα παιχνιδιών που παρουσιάζει ανοδικά έσοδα ανά χρήστη και εντυπωσιάζει με το μερίδιο της online διαφημιστικής αγοράς που κατέχει. Άλλη μία πολλά υποσχόμενη μετοχή είναι αυτή της Jd.com, που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, με ένα αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο για μακροπρόθεσμες ευκαιρίες στον τομέα των ειδών παντοπωλείου.

Τέλος, και οι τρεις τράπεζες επιλέγουν παμψηφεί τις μετοχές των εταιρειών Kingdee και Kingsoft Cloud, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των online δεδομένων. Ειδικά οι αναλυτές της Citi εκτιμούν ότι τα έσοδα από τις υπηρεσίες cloud της Kingdee θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 5 δισ. γιουάν (774 εκατομμύρια δολάρια) ως το 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ