Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Νέα βουτιά της τιμής σήμερα

Bitcoin / Πηγή: AP
Bitcoin / Πηγή: AP

Η πτώση του bitcoin συνεχίστηκε σήμερα, με το ψηφιακό νόμισμα να είναι σε τροχιά να καταγράψει τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον περασμένο Μάρτιο, προκαλώντας ερωτηματικά για τις προοπτικές μετά την πρόσφατη εκτίναξή του. 

Το bitcoin υποχώρησε έως 6,8%, περίπου στα 32.359 δολάρια, περιορίζοντας στη συνέχεια τις απώλειές του. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ζάλισε τους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες, καθώς στις 8 Ιανουαρίου σκαρφάλωσε στην τιμή - ρεκόρ των 42.000 δολαρίων και στη συνέχεια έκανε βουτιά έως τα 30.300 δολάρια. 

Μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών 

Οι μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών φέρνουν στη μνήμη τη φούσκα του bitcoin τον Δεκέμβριο του  2017 που ακολουθήθηκε από τη γρήγορη κατάρρευσή του. Οι διακυμάνσεις αυτές δοκιμάζουν, επίσης, πρόσφατα αφηγήματα, όπως το επιχείρημα ότι το bitcoin γίνεται ένα μέσο κάλυψης έναντι της αδυναμίας του δολαρίου και του πληθωριστικού κινδύνου, προσελκύοντας πιο μακροπρόθεσμους επενδυτές. 

Μία εναλλακτική άποψη είναι ότι το γρήγορο χρήμα που επιδιώκει γρήγορα κέρδη συνέβαλε στον τετραπλασιασμό του bitcoin το τελευταίο έτος, αφήνοντας το ράλι εκτεθειμένο στον κίνδυνο εξόδου των επενδυτών αυτών καθώς θα εξασθενεί η δυναμική του κρυπτονομίσματος. 

Αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι το bitcoin μπορεί να φθάσει στα 146.000 δολάρια καθώς ανταγωνίζεται με τον χρυσό, αν οι διακυμάνσεις της τιμής του μετριαστούν σημαντικά για να προσελκυσθούν περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές. 

Άλλοι αναλυτές παρακολουθούν για να δουν τι θα συμβεί με το δολάριο, καθώς προσπαθούν να επεξεργαστούν τη μελλοντική πορεία των κρυπτονομισμάτων. 

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ