Νέα
  • ΓΔ: 822.15 -0.22%
  • Τζίρος: 61,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανω των 900 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Πηγή: Eurokinissi

Με ήπια ανοδική αντίδραση του Γεν. Δείκτη , μετά τη χθεσινή πτώση, ξεκίνησε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης κινείται πέριξ των 903 μονάδων με επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον σε blue chips. Βέβαια η συνεδρίαση θα έχει αυξημένη μεταβλητότητα επειδή και οι ευρωπαικές αγορές που ξεκίνησαν εδώ και μία ώρα κινούνται ήπια καθοδικά χωρίς σαφή προσανατολισμό.

Η ημέρα σήμερα θα επηρεαστεί από τις ανακοινώσεις της FED για νέες αυξήσεις επιτοκίων. Οι χρηματιστηριακές αγορές ανά τον κόσμο θεωρούν ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα αυξηθούν κατά 0,5% και μάλιστα το έχουν προεξοφλήσει στους δείκτες τους και στις μετοχές τους.

Για το ελληνικό χρηματιστήριο που δείχνει να ισορροπεί πέριξ των 890-910 μονάδων αυτή την περίοδο των μεγάλων εξελίξεων, η τυχόν ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών σε συνδυασμό με τα εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου που μόλις ξεκίνησαν να ανακοινώνονται θα διαμορφώσουν την βραχυπρόθεσμη τάση.

Ο όμιλος Μυτιληναίος ανακοίνωσε προ ολίγου αποτελέσματα α' τριμήνου (κινούνται ανοδικά σ' αυτή την δύσκολη περίοδο) και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσίαση σε αναλυτές προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις του κ. Μυτιληναίου σχετικά με την ενεργειακή κρίση. H μετοχή ξεκίνησε την συνεδρίαση με άνοδο άνοδο του 1%. Ανοδικά ξεκίνησαν και δεικτοβαρείς μετοχές όπως ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank , Eurobank που ουσιαστικά συγκρατούν και τον Γεν. Δείκτη αυτή την στιγμή.

Τα προβλήματα με τον πληθωρισμό και την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους ουσιαστικά ναρκωθετούν την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη για το β' τρίμηνο 2022. Η αντίδραση των ελληνικών εισηγμένων στο Χ.Α επιχειρήσεων θα δείξει εάν και πόσο θα είναι επηρεασμένες από τις εξελίξεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ