Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρώ: Αυξάνονται τα στοιχήματα για ισοτιμία ένα προς ένα με το δολάριο

Νέα άνοδο σημειώνει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,39% / Πηγή: Pixabay
Νέα άνοδο σημειώνει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,39% / Πηγή: Pixabay

Τα hedge funds στοιχηματίζουν ότι η ισοτιμία του ευρώ θα υποχωρήσει περαιτέρω στο ένα προς ένα με το δολάριο, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Τα στοιχήματα αυτά είναι τα πιο δημοφιλή στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης, με τις τιμές των options να δείχνουν πιθανότητα περίπου 50% να υλοποιηθεί το ενδεχόμενο αυτό το επόμενο 12μηνο.

Σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας εκκαθάρισης συναλλαγών στις αγορές (Depository Trust & Clearing Corporation), τα στοιχήματα για την απόλυτη ισοτιμία έφθασαν στα 4 δισ. δολάρια μετά την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στις 14 Απριλίου.

Οι αναλυτές βλέπουν το ευρώ στα 1,11 δολάρια στο τέλος του 2022

Οι traders αυτοί, ωστόσο, στοιχηματίζουν ενάντια στη μέση πρόβλεψη των αναλυτών ότι το ευρώ θα ανακάμψει στα 1,11 δολάρια στο τέλος του έτους. Με την ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος, όμως, να έχει υποχωρήσει στο 1,05% φέτος, όλο και περισσότερες τράπεζες κάνουν hedging για τις δικές τους προβλέψεις για την ισοτιμία.

«Το ευρώ είναι ένα προκυκλικό νόμισμα και ο (οικονομικός) κύκλος δεν φαίνεται καλός. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μία απόλυτη ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο φέτος».

Αναλυτές της Citigroup συνιστούσαν πρόσφατα σε πελάτες της τράπεζας τρίμηνα options για την απόλυτη ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ και η RBC Capital Markets αναθεώρησε την περασμένη εβδομάδα το στοίχημά της για την ισοτιμία του ευρώ στο τέλος του έτους στο 1 δολάριο.

Το ευρώ επλήγη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος ενίσχυσε τον πληθωρισμό και περιόρισε τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψής της.

Το κοινό νόμισμα βρέθηκε, έτσι, σε θέση άμυνας, καθώς μάλιστα η Fed έχει αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκιά της, ενώ η ΕΚΤ αναμένεται να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση το καλοκαίρι.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ