Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Crypto: Ποιο είναι το Terra που επιταχύνει την πτώση τους

H τιμή του stablecoin, TerraUSD, έκανε βουτιά σήμερα, με την ισοτιμία του να υποχωρεί στα 40 σεντς από το 1 δολάριο, καθώς η αγορά των crypto περιμένει τη διάσωσή του από τον βασικό υποστηρικτή και συνιδρυτή του, Do Kwon.

Η κατρακύλα του Terra σημειώνεται σε μία περίοδο πτωτικής πορείας των κρυπτονομισμάτων, μετά την απόσυρση των μέτρων στήριξης από τη Fed. Η πτώση του ενισχύει την τάση αυτή, με την τιμή του bitcoin να διαμορφώνεται σήμερα το απόγευμα κοντά στα 29.500 δολάρια με πτώση πάνω από 8% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Νωρίτερα σήμερα, το bitcoin υποχώρησε έως τα 29.085 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο 11μήνου. Πτωτικά κινήθηκαν και άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin cash, που σημείωσε απώλειες πάνω από 11%. 

Η πτώση σημειώθηκε μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε οριακά στο 8,3% τον Απρίλιο από 8,5% τον προηγούμενο μήνα, δείχνοντας ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο διάστημα, αναγκάζοντας τη Fed να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων. 

Ποιο είναι το Terra

Το Terra ή UST είναι το μεγαλύτερο αλγοριθμικό stablecoin σε κεφαλαιοποίηση. Το Σαββατοκύριακο είχε υποχωρήσει στα 99 σεντς, οριακά κάτω από την επιδιωκόμενη ισοτιμία του με το δολάριο. Μετά το κύμα πωλήσεων που ακολούθησε, η τιμή του έπεσε στα 60 σεντς τη Δευτέρα, αλλά την Τρίτη ανέκαμψε στα 94 σεντς σε συνέχεια του tweet που έκανε ο Kwon, στο οποίο έγραφε ότι «είναι κοντά στην ανακοίνωση ενός σχεδίου ανάκαμψης».

Σε αντίθεση με τα συμβατικά stablecoins, όπως το Tehter, τα οποία στηρίζονται από πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα ή δολάρια, τα αλγοριθμικά crypto, όπως το Terra, είναι σχεδιασμένα για να διατηρούν την ισοτιμία τους (και την εμπιστοσύνη των επενδυτών) μέσω ενός συνδυασμού μαθηματικών εξισώσεων και ενεργών συναλλαγών.

Στην περίπτωση του Terra, οι επενδυτές μπορούν να ανταλλάσσουν μία μονάδα του με ένα Luna αξίας 1 δολαρίου, ανεξάρτητα από την τρέχουσα της διαπραγμάτευσής του.

Ο Kwon και μία ομάδα επενδυτών, που είναι γνωστοί ως Luna Foundation Guard, είχαν εκδώσει προηγουμένως δάνεια ύψους 1,5 δισ. δολαρίων σε bitcoin και Terra για να στηρίξουν την ισοτιμία του.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ