Νέα
  • ΓΔ: 793.97 -1.46%
  • Τζίρος: 35,11 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Κίνηση υπέρβασης των 870 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη

Πηγή: Pixabay

Με δύο δεδομένα ξεκινά η σημερινή ημέρα για τα χρηματιστήρια. Το πρώτο είναι ότι ο διοικητής της FED (Τζ. Πάουελ) δήλωσε ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή και ότι θα προβεί σε αυξήσεις επιτοκίων μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός και το δεύτερο η ανακοίνωση πληθωρισμού 9% στη Βρετανία που είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 40 ετών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν ήπια ανοδικά βασιζόμενες κυρίως στις χαμηλές αποτιμήσεις μετοχών όπως είχαν δημιουργηθεί με την διόρθωση και στις ελπίδες για διατήρηση της ανάπτυξης ή έστω της μικρής υποχώρησης. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, οι θετικές μεταβολές των ευρωπαικών δεικτών είναι οριακές ενώ η υποχώρηση του λονδρέζικου FTSE 100 είναι και αυτή οριακή.

Τα μηνύματα για την ελληνική οικονομία

Προχθές αναθεωρήθηκε (από την Ε.Ε) και η ανάπτυξη στην Ελλάδα για το 2022 αλλά η μεταβολή φαίνεται αρκετά μικρή για να ανησυχήσει τους επενδυτές. Ωστόσο αυτό που ανησυχεί είναι η διεύρυνση των ελλειμμάτων και του χρέους που οδήγησε τον ευρωπαίο επίτροπο Τζεντιλιόνι να συστήσει έλεγχο των δημοσιονομικών δαπανών στην κυβέρνηση. Ήταν ένα προειδοποιητικό καμπανάκι και μία ενημέρωση ότι η πολιτική των ενισχυτικών χρηματοδοτήσεων όπως διαμορφώθηκε το 2020-2022 (λόγω πανδημίας κυρίως) σταδιακά θα περιοριστεί.

Προσπάθεια υπέρβασης των 870 μονάδων για το ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, που ακολουθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις τα βήματα των ξένων αγορών, τα αποτελέσματα α' τριμήνου είναι αυτά που καθορίζουν βραχυπρόθεσμες τάσεις, οι διανομές μερισμάτων και τις επιχειρηματικές κινήσεις. Σε τεχνικό επίπεδο, οι 870 μονάδες Γεν. Δείκτη αποτελούν μία ισχυρή αντίσταση που θα χρειαστεί προσπάθεια να την υπερβούν μέσα στην εβδομάδα. Εάν η σημερινή συνεδρίαση εξελιχθεί θετικά θα υπάρχουν δυνατότητες ο Γενικός Δείκτης να ξεπεράσει τα επίπεδα αυτά.

Η αρχή της συνεδρίασης είναι πανομοιότυπη με την χθεσινή. Προσέγγιση των 870 μονάδων αλλά αδυναμία υπερβασής τους. Από την σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε συνέχιση της αντίδρασης κάποιων δεικτοβαρών μετοχών (κυρίως από τον FTSE Large Cap) σε κλάδους όπως οι τράπεζες, η ενέργεια, η τεχνολογία, οι υποδομές και το real estate.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ