Νέα
  • ΓΔ: 849.23 -2.15%
  • Τζίρος: 52,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Crypto: Η Voyager Digital υπέβαλε αίτηση για χρεοκοπία

Πηγή: Pixabay

H αμερικανική τράπεζα κρυπτονομισμάτων, Voyager Digital, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτηση για πτώχευση, μία εβδομάδα αφού ανακοίνωσε την αναστολή των αναλήψεων, συναλλαγών και καταθέσεων στην πλατφόρμα της για να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

Στην αίτησή της, με βάση το άρθρο 11 του πτωχευτικού νόμου, η Voyager, που έχει την έδρα της στο Νιού Τζέρσι, ανέφερε ότι έχει πάνω από 100.000 πιστωτές και ενεργητικό ύψους μεταξύ 1 και 10 δισ. δολαρίων.

Το άρθρο 11 αναστέλλει όλες τις αστικές νομικές υποθέσεις και επιτρέπει στις εταιρείες να ετοιμάσουν σχέδια ανάκαμψης, παραμένοντας σε λειτουργία.

Ντόμινο από τη χρεοκοπία της Three Arrows Capital

«Η παρατεταμένη μεταβλητότητα και το ντόμινο στις αγορές crypto τους τελευταίους μήνες και η χρεοκοπία της Three Arrows Capital σε δάνειο που είχε πάρει από θυγατρική της εταιρείας, τη Voyager Digital, απαιτεί από εμάς να αναλάβουμε αποφασιστική δράση σήμερα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Voyager, Stephen Ehrlich, σε ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, η Voyager δήλωσε την αθέτηση πληρωμής του hedge fund, Three Arrows Capital, σε δάνειο 15.250 bitcoin (περίπου 324 εκατ. δολαρίων) και στο stablecoin, USDC, αξίας 350 εκατ. δολαρίων.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η 3AC υπέβαλε αίτηση για χρεοκοπία με βάση το άρθρο 15. Η 3AC είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές που επλήγη από το μεγάλο ξεπούλημα στις αγορές crypto και προχωρά σε εκκαθάριση.

Πάνω από 110 εκατ. δολάρια σε μετρητά και ίδια assets

Η Voyager ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει πάνω από 110 εκατ. δολάρια σε μετρητά και δικά της crypto assets. Σκοπεύει να πληρώσει τους εργαζόμενους της με τον συνήθη τρόπο και να συνεχίσει ορισμένα προγράμματα των πελατών της.

Πολλά από τα πρόσφατα προβλήματα του κλάδου των crypto ανάγονται στην εντυπωσιακή κατάρρευση του stablecoin, TerraUSD, τον Μάιο, που οδήγησε στην απώλεια του συνόλου σχεδόν της αξίας του.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα