Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Ο ΟΠΑΠ που μοιράζει... χρήμα και η αντίδραση της Eurobank

Πηγή: Eurokinissi

Αρκούσε ένα αρνητικό report (σχετικά με την Apple) για να ενεργοποιηθούν οι πωλητές και να χαθούν τα κέρδη στους 3 μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ, που γύρισαν πτωτικά.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» για όσους ήθελαν να πάρουν τα κέρδη τους. Η FED μάλλον έχει γίνει προβλέψιμη και δεν φαίνεται να επηρεάζει -προς το παρόν- τόσο όσο πριν μερικές εβδομάδες. Μέχρι βέβαια να αιφνιδιάσει ξανά τους επενδυτές.

Ο Dow Jones παραμένει πάνω από τις 31.200 μονάδες και ο S&P 500 στις 3.850 μονάδες. Ο Nasdaq κινήθηκε πιο ισορροπημένα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Ευρωπαϊκές αγορές

Όταν οι ευρωπαϊκές αγορές ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους (δηλαδή κατά τις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος), οι αμερικανικές κινούνταν ανοδικά ακόμη.

Είναι άγνωστο εάν η μικρή αυτή αντιστροφή θα αλλάξει την ήπια ανοδική τάση των ευρωπαϊκών αγορών.

Να θυμίσουμε ότι μεσοσταθμικά έχουν διορθώσει περίπου 10%-15% από τα ιστορικά υψηλά τους και παρά τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα.

Αν θέλουμε να εστιάσουμε κάπου, είναι στην χθεσινή δυναμική άνοδο του ιταλικού MIB εν μέσω τιτάνιων προβλημάτων στην ιταλική οικονομία και πολιτική.

Ελληνικό χρηματιστήριο

Ανοδο με «ψιλά» στο ελληνικό χρηματιστήριο. Αλήθεια, είναι πολλοί που θέλουν τέτοιες κινήσεις στην αγορά; Τα 29 εκατ. ευρώ ήταν ο δεύτερος χαμηλότερος τζίρος του 2022 μετά την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς (3 Ιανουαρίου).

Η ανοδική αντίδραση τραπεζών και μη χρηματοοικονομικών blue chips ήταν αυτή που έδωσε άνοδο 1,21% στο Γενικό Δείκτη.

Φαινομενικά, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κινήθηκε καλύτερα από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά εάν μετρήσουμε συναλλαγές και τζίρους μάλλον θα γελάσουμε (ή θα κλάψουμε).

ΟΠΑΠ

Η «μετοχή της ημέρας», αφού σήμερα απέκοψε το μέρισμα των 0,5 ευρώ που θα μοιραστεί αρχές Αυγούστου. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου 0,9 ευρώ.

Θα μοιράσει χρήμα ο ΟΠΑΠ και αυτό το γνώριζαν όλοι εδώ και ένα τρίμηνο. Κάποιοι περιμένουν να υποχωρήσει λόγω της διανομής (μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου) και να αγοράσουν χαμηλότερα.

Επίσης, αρκετοί που έχουν ρευστότητα θα επιλέξουν την επανεπένδυση μερίσματος.

Iατρικό Αθηνών

Το Iατρικό Αθηνών ενημέρωσε ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, ενέκρινε την επιστροφή κεφαλαίου.

Η τιμή της μετοχή θα μειωθεί από 0,38 ευρώ σε 0,31 ευρώ μετά την επιστροφή του μετοχικού κεφαλαίου της στους μετόχους με καταβολή μετρητών, ήτοι ποσού 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των 26.888.153,80 ευρώ.

Από την Πέμπτη 18-8-2022, οι μετοχές της εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τελική αξία 0,31 ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών προς τους μετόχους ποσού 0,07 ευρώ ανά μετοχή

Alpha Bank: Πούλησε την Alpha Bank Αλβανίας

Η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών ΑΕ (μητρική εταιρεία του Ομίλου Alpha Bank ανακοίνωσε ότι την 18.7.2022, η Alpha Διεθνών Συμμετοχών Μονοπρόσωπη ΑΕ, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, ολοκλήρωσε την πώληση στην OTP Bank Plc του συνόλου των μετοχών (100%) που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank Αλβανίας, σε συνέχεια λήψεως σχετικών εποπτικών εγκρίσεων.\

Η συναλλαγή συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Στρατηγικού Σχεδίου του Ομίλου.

Eurobank

Η έντονη πίεση έφερε χρηματιστηριακή αντίδραση. Οι περισσότεροι έβλεπαν ότι τα επίπεδα κάτω από 0,75 ευρώ ήταν μάλλον χαμηλά και έτσι είχαμε αγορές τόσο από ξένα όσο και από εγχώρια και «φίλια» χαρτοφυλάκια.

Το market making έκανε καλή δουλειά στη μετοχή που προσπαθεί να ξεπεράσει πάλι τα 0,8 ευρώ.

Τα αποτελέσματα α' εξαμήνου της Eurobank θα είναι καλά. Θα δείξουν εάν έχει επηρεαστεί από την κρίση των ομολόγων ή εάν έχουν δημιουργηθεί νέα κόκκινα δάνεια.

Quest

Οι μετοχές τεχνολογίας δικαιολογημένα αντιδρούν, αφού και τα αποτελέσματα α' τριμήνου ήταν εξαιρετικά και, απ' ό,τι μαθαίνουμε, τα αποτελέσματα α' εξαμήνου θα είναι εξίσου καλά.

Είναι και γενναιόδωρες οι εταιρείες προς τους μετόχους και δη τους θεσμικούς.

Σε ό,τι αφορά την ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, η Quest προχωρεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους λίγο πάνω από 200 χιλ. ευρώ, την οποία θα καλύψει η ίδια.

Η Quest ενημέρωσε ότι ως μελλοντική μέτοχος με ποσοστό από από 95,03% έως 99,21%, προτίθεται στην Γενική Συνέλευση των μετόχων να υπερψηφίσει τη διαγραφή της εταιρείας Δημητρίου από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Intrakom

Μεγάλη άνοδος και με αυξημένους όγκους συναλλαγών για την μετοχή της Intrakom. Η πρόθεση για επιστροφή κεφαλαίου ενεργοποίησε αγοραστές.

Aegean-EΛΠΕ

Η συμφωνία της Aegean με τα ΕΛΠΕ, (για το πρώτο πρόγραμμα χρήσης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων σε πτήσεις στην Ελλάδα), αλλάζει και το κόστος των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας που τώρα είναι αυξημένη.

Τα ΕΛΠΕ, μέσω της θυγατρικής τους ΕΚΟ, ανέλαβαν να εξασφαλίσουν την προμήθεια SAF στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

H Aegean δεσμεύτηκε να χρησιμοποιεί SAF σε πτήσεις της που αναχωρούν από τη βάση της στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας την πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μία από τις λίγες στην

Πετρέλαιο-φυσικό Αέριο

Οι ειδήσεις που έφτασαν από την Σαουδική Αραβία (σχετικά με την μείωση παροχής πετρελαίου) και τα κερδοσκοπικά σενάρια που υπάρχουν πάντα σε κρίσεις, εκτίναξαν τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Συγκεκριμένα το WTI (Texas) πάνω από τα 102 δολάρια και το Brent πάνω από τα 106 δολάρια /βαρέλι.

Το ενεργειακό θρίλερ θα συνεχιστεί για πολύ καιρό.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, η πρόθεση της Gazprom να κόψει την παροχή φυσικού αερίου σε συνδυασμό με τον καύσωνα στη Δυτική Ευρώπη έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο σύστημα.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ