Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Κάτω από το όριο των 19.000 δολαρίων

Πηγή: Associated Press

To sell off που πυροδότησαν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό στις διεθνείς αγορές ακολούθησε και ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων καταγράφοντας νέα χαμηλά Οκτωβρίου.

Ειδικά το Bitcoin σημειώνει απώλειες της τάξεως του 4%, με αποτέλεσμα να υποχωρεί και πάλι κάτω από το «μαξιλάρι» των 19.000 δολαρίων, στα 18.388. Αν και πρόσκαιρα άγγιξε και τα 18.195 δολάρια. 

Σημαντική πτώση παρουσιάζει και το Ether, που με «βουτιά» ύψους 6% κινείται στα 1.216 δολάρια.

Διαβάστε και: ΗΠΑ: Υψηλό 40 ετών για το δομικό πληθωρισμό - Sell off στη Wall Street

Το Bitcoin κινείται στα όρια των 19.000 δολαρίων από τα τέλη Αυγούστου, με τους αναλυτές να θεωρούν ως σημαντικό το τεχνικό αυτό σημείο. Κι αυτό διότι μια σταθεροποίηση του κάτω από τα επίπεδα αυτά εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε νέα χαμηλά, ίσως και πιο χαμηλά από το ναδίρ του Ιουνίου, όταν το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα έφτασε τα 17.800 δολάρια. Αντιστοίχως το Ether είχε πέσει τότε κάτω από τα 900 δολάρια.

«Βουτιά» στις αγορές έφερε ο αμερικανικός πληθωρισμός

Κομβικό σημείο για τους νέους κλυδωνισμούς στα crypto, αλλά και τις αγορές μετοχών, στάθηκαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας αναφορικά με την πορεία του πληθωρισμού το Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία έδειξαν τις τιμές καταναλωτή στο 8,2% σε ετήσια βάση, αλλά σημαντική άνοδο, πέραν του αναμενόμενου, στο δομικό πληθωρισμό, ο οποίος εκτοξεύτηκε στο 6,6%, στο υψηλότερο σημείο από το 1982.

Η εξέλιξη αυτή απομακρύνει την πιθανότητα η Federal Reserve να έχει τα περιθώρια να κατεβάσει ταχύτητα στο ρυθμό σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, με αυξήσεις των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Αντιθέτως, θεωρείται βέβαιο πως η επόμενη αύξηση, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου, θα είναι κατά 75 μονάδες βάσης, με το συμβούλιο να διατηρεί το ρυθμό που έχει υιοθετήσει προκειμένου να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις, για αρκετό καιρό ακόμη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ