Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Goldman Sachs: Η πτώση των χρηματιστηρίων δεν τελείωσε - Μετάβαση σε bull market το 2023

Η Goldman Sachs προειδοποίησε σήμερα ότι η πτώση των χρηματιστηρίων (bear market) δεν έχει τελειώσει καθώς η επιδείνωση της παγκόσμιας ανάπτυξης δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο, τα επιτόκια συνεχίζουν να αυξάνονται και οι αποτιμήσεις των μετοχών θα μειωθούν για να αντανακλούν μία πιθανή ύφεση.

Η αμερικανική τράπεζα αναμένει ότι οι αποδόσεις θα κινηθούν στο σχετικά χαμηλό επίπεδο του 6% έως το τέλος του 2023 καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων και το συνακόλουθο πήγμα στην ανάπτυξη και στα εταιρικά κέρδη.

«Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι η βραχυπρόθεσμη πορεία για τα χρηματιστήρια θα είναι πιθανόν ευμετάβλητη και καθοδική πριν πιάσουν τελικά πάτο το 2023», ανέφερε η Goldman σε σημείωμά της.

Κάτω από 1% η άνοδος του S&P 500 στο τέλος του 2023

Αναμένει ότι ο δείκτης S&P 500 της Wall Street  θα κινηθεί κοντά στο επίπεδο των 4.000 μονάδων προς τα τέλη του 2023, υποδηλώνοντας μία αύξηση μικρότερη από το 1% από τα σημερινά επίπεδα καθώς δεν βλέπει αύξηση των εταιρικών κερδών.

Η Goldman αναμένει μία μείωση 8% των κερδών των εταιρειών του πανευρωπαϊκού δείκτη μετοχών Stoxx 600 το επόμενο έτος, ενώ προβλέπει αύξηση κερδών 3% για τις ιαπωνικές εταιρείες του TOPIX και για τις εταιρείες του δείκτη MSCI για την Ασία – Ειρηνικό (εκτός της Ιαπωνίας).

Προσδοκίες για bull market το 2023

Οι επενδυτές θα αρχίσουν να προεξοφλούν προσδοκίες για μία bull market το 2023. «Αναμένουμε οι αγορές να μεταβούν σε μία φάση ελπίδας για την επόμενη bull market σε κάποιο σημείο στο 2023, αλλά από χαμηλότερο επίπεδο», σημειώνει η Goldman.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ