Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η μεγάλη ημέρα των τετ α τετ στο Λονδίνο, το μοτίβο του ΟΤΕ και η πράσινη πρεμιέρα της Π. Πετρόπουλος

Morgan Stanley / Πηγή: AP Images
Morgan Stanley / Πηγή: AP Images

Διευρύνθηκαν με το πέρασμα του χρόνου της συνεδρίασης οι απώλειες στις αμερικανικές αγορές, καθιστώντας τις δικαιολογίες περί «εξέγερσης στην Κίνα» ως ευπρόσδεκτες αιτιάσεις.  Οι αμερικανικές αγορές διορθώνουν για δύο λόγους αφ’ ενός γιατί είχαν κάνει ένα θεαματικό ράλι κατά το προηγούμενο διάστημα και οι επενδυτές θέλουν να πάρουν τα κέρδη τους ενόψει του τελευταίου μήνα του χρόνου και αφ’ ετέρου γιατί θέλουν να αυξήσουν τη ρευστότητά τους. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει κατακόρυφη υποχώρηση κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και βρεθούν και πάλι (μετοχές και δείκτες) σε επίπεδα Οκτωβρίου 2022.

Ευρωπαϊκές αγορές: Ένα ακόμη κύμα ανόδου μέχρι το τέλος του χρόνου

Αναμενόμενη και η διόρθωση στις ευρωπαικές αγορές μετά το relief rally των τελευταίων εβδομάδων. Οι μετοχές προεξόφλησαν τα καλά αποτελέσματα, «εσπειραν αισιοδοξία (τουλάχιστον για το 2022) και τωρα ήρθε η ώρα του θερισμού». Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει ένα ακόμη ανοδικό κύμα

Morgan Stanley- EXAE : Σήμερα η μεγάλη ημέρα των τετ α τετ συναντήσεων

«Ακτινογραφία» της ελληνικής επιχειρηματικότητας θα έχουν στελέχη επενδυτικών τραπεζών, χρηματιστηριακών και διαχειριστές κεφαλαίων κατά την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της Morgan Stanley.  Οι περισσότερες εισηγμένες που βρέθηκαν στο Λονδίνο έχουν πετύχει θεαματικά αποτελέσματα 9μηνου 2022 (σε σχέση με τα προηγούμενα 9μηνα) και θα προσπαθήσουν να πείσουν τους συνομιλητές τους για τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες.  Σε ότι αφορά την απόφαση για συνδιοργάνωση μόνο με την Morgan Stanley υπάρχει πολύ παραφιλολογία την οποία δεν θα την αναπτύξουμε τώρα. Δεχόμαστε τις καλές προθέσεις της διοίκησης της ΕΧΑΕ και θα μιλήσουμε αργότερα όταν δούμε τα αποτελέσματα.

Tαμείο Ανάκαμψης – Επενδυτικά σχέδια 9 δις. Ευρώ για τα 12,7 δις. Ευρώ που θα έχει η Ελλάδα

Ο διοικητής συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ) κ. Μαντζούφας περιέγραψε σε ημερίδα του ΙΟΒΕ το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης - ύψους 12,7 δισ. ευρώ -, το οποίο αναλύεται σε 500 εκατομμύρια εγγυοδοτικό πρόγραμμα Invest EU - ειδικά για ΜΜΕ- που θα κινητοποιήσει άνω των 2,5 δισ. Ευρώ δάνεια προς ΜΜΕ, 500 εκατομμύρια ευρώ venture capital για ΜΜΕ καινοτομίας και 11,7 δισ. ευρώ που απευθύνονται σε όλη την κλίμακα της αγοράς. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, με επενδυτικά σχέδια ως τώρα άνω των 9 δισ. Ευρώ. Ο κ. Μαντζούφας επισήμανε επίσης ότι η ταχεία και επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οδήγησε σε αίτημα πληρωμής 1,8 δισ. ευρώ (μέρος των 3,6 δισ. ευρώ) νωρίτερα από το αρχικώς προγραμματισμένο και έκλεισε την παρέμβασή του τονίζοντας τη σημασία της Δανειακής Διευκόλυνσης στο πλαίσιο των υψηλότερων και αυξανόμενων επιτοκίων της αγοράς για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και τη βελτίωση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, μέσω δανείων και στήριξης μετοχικού κεφαλαίου.

ΟΤΕ: Τι ζητούν τα ξένα funds από τον ΟΤΕ

Ο όμιλος ΟΤΕ αποτελεί το παραδοσιακό blue chips του ελληνικού χρηματιστηρίου που προσελκύει –σταθερά- τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και ειδικά των Συνταξιοδοτικών Ταμείων.  Οι διαχειριστές ζητούν μετ’ επιτάσεως αύξηση μερίσματος τα τελευταία χρόνια αλλά ο όμιλος παραμένει διστακτικός καθώς το business plan δίνει έμφαση σε επενδύσεις.  Το ίδιο μοτίβο θα ακολουθήσει και το 2023 (περισσότερες επενδύσεις μικρότερο μέρισμα) μας είπαν εγχώριοι χρηματιστές.

Coca Cola HBC - Ραντεβού στο Λονδίνο ή θα απουσιάσει;

Δεν είδαμε το όνομα της Coca Cola HBC στη λίστα των εταιρειών που θα βρεθούν στο Λονδίνο.  Ελπίζουμε ότι θα συναντήθούν στην Morgan Stanley με τις υπόλοιπες εταιρείες καθώς η Coca Cola HBC έχει το μεγαλύτερο της hub στο Λονδίνο. Oι ξένοι θεσμικοί έχουν πολλά να ρωτήσουν για την εταιρεία και την ουκρανική κρίση αλλά και τις προοπτικές.

Viohalco

Η δημοσίευση της έκθεσης «whitepaper» του «Sustainable Markets Initiative (SMI) Sustainable Buildings Task Force» καθορίζει τις βέλτιστες πρακτικές που θα προωθήσουν την απεξάρτηση των κτιρίων από τον άνθρακα.

Η Viohalco, ως μέλος του SMI Sustainable Buildings Task Force, δεσμεύεται να διαθέτει τουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030.
Το SMI Sustainable Buildings Task Force, πρόσφατα δημοσίευσε μια έκθεση « whitepaper » η οποία περιγράφει τις βέλτιστες πρακτικές για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, έξυπνων πολιτικών και καινοτόμων συνεργασιών. Δεδομένου ότι ο κλάδος των κτιρίων, συμβάλλει με σχεδόν 40% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα ετησίως, η επίτευξη βιώσιμων κτιρίων είναι ζωτικής σημασίας στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η έκθεση «whitepaper» του Task Force έχει προσδιορίσει ότι οι τεχνολογίες ενεργειακής αποδοτικότητας, ο εξηλεκτρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κρίσιμες για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Πέτρος Πετρόπουλος: Kαι στον δείκτη ESG

Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ενημερώνει, πως εισήχθη – κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης – στον δείκτη περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης ESG  «ATHEX ESG».

Πρόκειται για δείκτη ο οποίος δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2021 με στόχο να παρακολουθεί τη χρηματιστηριακή απόδοση των εισηγμένων που υιοθετούν πρακτικές ωφέλιμες για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Για την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, η οποία φέτος συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής και έντονης επιχειρηματικής παρουσίας στη χώρα, η εισαγωγή της στον «ATHEX ESG» αποτελεί την πλέον επίσημη αναγνώριση των ενεργειών και των δράσεων της, οι οποίες αντανακλούν τη δέσμευσή της στην επίτευξη μιας σειράς στόχων που αφορούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

Πλαστικά Θράκης – Έμφαση στο ESG

Έσοδα αρκετών εκατομμυρίων περιμένουν τα Πλαστικά Θράκης από την υιοθέτηση προτύπων ESG.

Στον τομέα του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ο Όμιλος υλοποίησε ένα εκτενές επενδυτικό πλάνο για την ενίσχυση της δυναμικής του σε επίπεδο ανακύκλωσης, μέσα από σειρά δράσεων και ενεργειών,  επιτυγχάνοντας υψηλές επιδόσεις σε δύο βασικούς τομείς στρατηγικής προτεραιότητας, στην ανακύκλωση και στη μείωση παραγωγικών υπολειμμάτων (waste).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του 2021 ανακυκλώθηκαν 11,443 τόνοι πλαστικών, αυξημένοι κατά 69% συγκριτικά με το 2020, παράλληλα η δράση περιορισμού παραγωγικών αποβλήτων (waste) κατέγραψε μείωση ύψους 29% συγκριτικά με το 2020. Είναι επομένως εμφανές πως οι ενέργειες που υλοποιούνται έχουν επιφέρει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, συνεισφέροντας στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου.

Στο ίδιο πλαίσιο, ξεχωριστή θέση στην Έκθεση καταλαμβάνει η περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα του Ομίλου Πλαστικά Θράκης IN THE LOOP που βασίζεται στους 3 άξονες της κυκλικής οικονομίας REDUCE | REUSE | RECYCLE και δικτυώνει εταιρείες, brands, δημόσιους φορείς και καταναλωτές με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας

EΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ – Προσφορά στην τοπική κοινωνία του εργοστασίου της

Η Halcor, τομέας Διέλασης Χαλκού και Κραμάτων της ElvalHalcor και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού προχώρησαν σε δωρεά και εγκατάσταση αντιμικροβιακών προϊόντων χαλκού περιεκτικότητας 99,9% σε κοινόχρηστες επιφάνειες αφής του Κέντρου Υγείας Οινοφύτων (πόμολα και σημεία ώθησης θυρών, χειρολαβές, διακόπτες φωτιστικών, κουμπιά ανελκυστήρων, αντικείμενα και επιφάνειες σε χώρους επείγουσας θεραπείας, ανελκυστήρα και γενικά σε σημεία όπου αγγίζουν πολλοί χρήστες). Ήδη το Κέντρο Υγείας έχει πιστοποιηθεί από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, καθώς πραγματοποιήθηκαν λήψεις από τις επιφάνειες πριν και μετά την τοποθέτηση του χαλκού.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ