Νέα
  • ΓΔ: 1028.75 -0.46%
  • Τζίρος: 29,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Συγκέντρωση και μεικτές τάσεις πάνω από τις 910 μονάδες

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Ο πληθωρισμός (CPI) Νοεμβρίου στην Ευρωζώνη αποτελεί την κυρίαρχη προσδοκία για την σημερινή ημέρα. Οι προσδοκίες των επενδυτών είναι να διαμορφωθεί πέριξ του 10,4%. Ήδη από χθες ο ισπανικός πληθωρισμός και ο πληθωρισμός του κρατιδίου της Βάδης Βυττεμβέργης στη Γερμανία ήταν χαμηλότεροι απ' ότι αναμένονταν και έτσι βοήθησαν να διατηρηθούν οι ευρωπαικές αγορές σε χαμηλά επίπεδα.

Κατά τη σημερινή έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, o γερμανικός DAX είχε άνοδο 0,43%, ο γαλλικός CAC αυξάνονταν κατά 0,37%, ο Eurostoxx 50 κατά 0,49% και ο ιταλικός MIB κατά 0,36%. Οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις ευρωπαικές αγορές στο τέλος Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Συγκέντρωση και μεικτές τάσεις πάνω από τις 910 μονάδες

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο γενικός δείκτης ξεκίνησε οριακά πτωτικά στις 911 μονάδες αλλά φαίνεται ήδη από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ότι θα ακολουθήσει την ανοδική κίνηση των ευρωπαικών αγορών. Περίπου, 10 λεπτά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 912 μονάδες με επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον για blue chips.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το ράλι της MOTOR OIL, το μέρισμα της ΤΕΡΝΑ και τα αποτελέσματα της Intralot

Η εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων δείχνει ότι ουσιαστικά έχουμε συσσώρευση πάνω από τις 910 μονάδες ενόψει τέλος του Νοεμβρίου και αυτό αποτελεί ένα θετικό γεγονός ενόψει Δεκεμβρίου που λογικά θα βγάλει αρκετές ρευστοποιήσεις. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, οι τραπεζικές μετοχές έχουν μία ικανοποιητική συμπεριφορά και στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι τηλεπικοινωνίες, τα προσωπικά-οικιακά προιόντα και τα ταξίδια- αναψυχή. Αποκόμιση κερδών έχουμε από τα διυλιστήρια μετά το σημαντικό ανοδικό ράλι (λόγω αποτελεσμάτων 9μηνου) και στις κατασκευαστικές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ