Νέα
  • ΓΔ: 1032.27 -0.11%
  • Τζίρος: 20,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το ράλι της MOTOR OIL, το μέρισμα της ΤΕΡΝΑ και τα αποτελέσματα της Intralot

Χωρίς σαφή επενδυτική τάση και χωρίς κάποιο επενδυτικό οίστρο κινήθηκαν χθες οι χρηματιστηριακές αγορές σε Αμερική και Ευρώπη. Κύριο χαρακτηριστικό οι επιλεκτικές τοποθετήσεις και οι εξίσου επιλεκτικές ρευστοποιήσεις ενόψει Δεκεμβρίου.  Το θετικό είναι ότι οι αποτιμήσεις δεικτοβαρών μετοχών και τίτλων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα άρα δεν έχουμε ακόμη μία νέα διόρθωση και το αρνητικό είναι ότι ο Δεκέμβριος είναι μπροστά και συνήθως έχει ρευστοποιήσεις.

Φταρνίζεται η Κίνα αρρωσταίνει η Δύση

Στην Κίνα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα απ’ ότι φαίνονται στα δελτία ειδήσεων. Από την μία η πολιτική του zero covid (μηδενικά κρούσματα) απέτυχε παρά τα αυστηρά μέτρα και απ’ την άλλη φαίνεται ότι έχει ‘ραγίσει’ το γυαλί για την πολιτική ηγεσία που πλέον επιλέγει την καταστολή. Τι σχέση έχουν αυτά, θα μου πείτε, με την οικονομία και τα χρηματιστήρια;  Η απάντηση είναι ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουν βιομηχανίες στην Κίνα. Ενδεικτικά χθες πρώτο θέμα στα αμερικανικά δίκτυα ήταν το εργοστάσιο της Apple στην Κίνα και πιθανολογούμενη  μείωση παραγωγής του.

ΕΧΑΕ - Morgan Stanley: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα του διημερου συνεδρίου που διοργανώθηκε στα γραφεία της Morgan Stanley μας είπαν χρηματιστές και στέλεχος ξένης τράπεζας στο Λονδίνο. Χαμηλή προσέλευση στα ραντεβού των επενδυτών, παρουσία κυρίως hedge funds και λιγότερο μακροπρόθεσμων θεσμικών επενδυτών και εξαιρετική επιφυλακτικότητα.  Όσο για την επενδυτική βαθμίδα, αυτή μάλλον δεν θα την προλάβουμε στο α’ εξάμηνο 2023 και ίσως ούτε το β’ εξάμηνο 2023 εάν συνεχιστεί η κρίση στις οικονομίες.

EKT: Συνεχίζει το ράλι τον Δεκέμβριο

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα μας εκπλήξει δυσάρεστα. Υπάρχει κίνδυνος να αποδειχθεί υψηλότερος σε σύγκριση με ότι αναμένουμε σήμερα”, δήλωσε η κα Κριστίν Λαγκάρντ αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική ανόδου επιτοκίων. Να υποθέσουμε ότι θα έχουμε ρευστοποιήσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας;  Σήμερα θα φανεί αυτό.

Σημάδια αισιοδοξίας στα ομόλογα

Αίφνης είχαμε μίνι ράλι ομολόγων και σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεών τους από δύο μάλλον απρόσμενες ειδήσεις.
Μια προκαταρκτική μέτρηση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στην Ισπανία έδειξε ότι διαμορφώθηκε στο 6,8% τον Νοέμβριο, κάτω από τις προβλέψεις για 7,4% και χαμηλότερα από το 7,3% του Οκτωβρίου. Ο πληθωρισμός Βόρεια Ρηνανίας-Βεστφαλίςα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στη βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας μειώθηκε τον Νοέμβριο μηνιαίως κατά 0,8%, έναντι προσδοκιών για άνοδο 1,2%.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού κινείται καθοδικά κατά οκτώ μονάδες βάσης, στο 1,90%, του αντίστοιχου ελληνικού κατά δέκα μονάδες βάσης στο 4,11%, ενώ του 5ετούς κατά είκοσι μονάδες βάσης, στο 3,18%. Κατά δέκα μονάδες βάσης υποχωρούν οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών και ιταλικών, με τις πρώτες στο 2,89% και τις δεύτερες στο 3,81%.

Γενικός Δείκτης: Ανοδικά μεν με αντίρροπες δυνάμεις δε

Δεν ήταν άσχημη η χθεσινή συνεδρίαση. Και άνοδο είχαμε και σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές (περίπου 60 εκατ. Ευρώ) είχαμε αλλά και ένα κλίμα ανασφάλειας είχαμε. Θα το έχουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και όσο χρειάζεται να εκτονωθούν οι πιέσεις και να βρεθεί κάποια κατεύθυνση.  Οι πρώτες στηρίξεις παραμένουν στις 905-910 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 920 μονάδες.  Εάν σπάσουν οι 905 μονάδες, πάμε προς τις 890 μονάδες.

OTE: Συνεχίζεται η διόρθωση

Κάτω από τα 15 ευρώ υποχώρησε η μετοχή του ΟΤΕ συνεχίζοντας την περίοδο διόρθωσης της. Τον βασικό λόγο σας τον είπαμε χθες.  Ο όμιλος δίνει έμφαση στις επενδύσεις τους (ειδικά τις ψηφιακές) και κάποιοι ξένοι μέτοχοι θέλουν μέρισμα. Σε κάθε περίπτωση η μετοχή παραμένει ίσως το μεγαλύτερο value stock  της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στα μάτια των ξένων επενδυτών σήμερα.

MOTOR OIL: Ράλι προς τα 20 ευρώ η μετοχή

Η πιο κερδοφόρα εταιρεία στην Ελλάδα σήμερα (με κέρδη 1 δις. Ευρώ σε 9μηνες) οδηγεί την κούρσα της ανόδου της αγοράς. Εύλογη και η χθεσινή άνοδος της μετοχής που προσεγγίζει πλέον τα 20 ευρώ. Εγχώριοι αναλυτές εκτιμούν ότι ίσως στα 20 ευρώ υπάρξει αντίσταση.  Αλλά και πάλι ποιος μπορεί να γνωρίζει; Terra Incognita η περιοχή. Ενδεχομένως να έχουμε και κάποιο reverse split. Ενδεχομένως λέμε…

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

ΕΛΠΕ: Νέα μεγάλη άνοδος και με αυξημένες συναλλαγές

Για να μην αδικήσουμε και την άλλη μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών, τα ΕΛΠΕ, η μετοχή αγοράζεται μετά μανίας το τελευταίο διάστημα και χθες είχαμε και την υπέρβαση των 7 ευρώ.  Αξιοσημείωτες οι μεγάλες σε όγκο συναλλαγές. Υπήρχε ενδιαφέρον και στο Λονδίνο για την μετοχή.

Τέρνα Ενεργειακή: Ανακοινώνει πολύ καλά αποτελέσματα

Η Τέρνα Ενεργειακή έπιασε τα 20 ευρώ (19,98 ευρώ). H ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Εννεαμήνου του 2022 (1.1.2022 – 30.9.2022) θα γίνει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022, μετά το κλείσιμο της Συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της Εταιρείας (www.terna‐energy.com) και  του Χρηματιστηρίου Αθηνών  (www.athexgroup.gr).

Ακούσαμε ότι θα ακολουθήσει και καλή μερισματική πολιτική το 2023 η εταιρεία. Ως φήμη. Έχουμε χρόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Flexopack: Ομολογιακό δάνειο 12,9 εκατ. Ευρώ

Tην 24η Νοεμβρίου 2022 υπεγράφη Σύμβαση Κάλυψης Κοινού Ομολογιακού Δανείου συνολικής ονομαστικής αξίας €12.913.202, το οποίο δάνειο καλύφθηκε στο σύνολό του την 29η Νοεμβρίου 2022 ως ακολούθως:

  • αφενός μεν με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατά το ποσό των οκτώ εκατομμυρίων εβδομήντα χιλιάδων επτακοσίων πενήντα ενός Ευρώ (8.070.751 ), και
  • αφετέρου δε από την «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» κατά το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων οκτακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα ενός Ευρώ (4.842.451). Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων ορίσθηκε η Eurobank. Το προϊόν του ως άνω Κοινού Ομολογιακού Δανείου θα χρησιμοποιηθεί  στην αύξηση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής εύκαμπτων πλαστικών υλικών (films), που βρίσκεται στο Κορωπί Αττικής

Intralot: Σήμερα τα αποτελέσματα 9μηνου

Τα αποτελέσματα 9μηνου θα παρουσιάσει πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης ο όμιλος Ινταλοτ. Ο κος Σωκράτης Κόκκαλης, Chairman & CEO, ο κος Χρυσόστομος Σφάτος, Deputy Group CEO, ο κος Νικόλαος Νικολακόπουλος, Deputy Group CEO, ο κος Φώτης Κωνσταντέλλος, Deputy Group CEO, ο κος Ανδρέας Χρυσός, Group CFO, ο κος Βασίλειος
Βασδάρης,
Group Tax & Accounting Director, ο κος Σκιαδάς Αντώνιος, Group Finance, Controlling & Budgeting Director και ο κος Μιχαήλ Τσαγκαλάκης, Capital Markets Director, θα απευθυνθούν στους αναλυτές και στους θεσμικούς επενδυτές της INTRALOT για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της Εταιρείας για το Εννεάμηνο του έτους 2022, καθώς και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις της Εταιρείας

Μετακομίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από 5.12.2022 θα λειτουργεί σε νέο κτήριο γραφείων στην οδό Ιπποκράτους 3-5, 10679 Αθήνα. Οπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα τηλέφωνα και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα αλλάξουν.
Το πρωτόκολλο και η εξυπηρέτηση πολιτών της ΕΚ από 1 έως 5.12.2022 θα λειτουργήσουν μόνο ηλεκτρονικά και όχι με φυσική παρουσία, λόγω μεταστέγασης των γραφείων στο νέο κτήριο. Οι συναλλασσόμενοι με την ΕΚ, για υποθέσεις τους, καλούνται να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για κατάθεση εγγράφων στην ΕΚ.

Σε αυτό το διάστημα για όσα μηνύματα αποσταλούν, τυχόν ενημέρωση για αριθμό πρωτοκόλλου θα γίνει από 6.12.2022.
Η επικοινωνία με την ΕΚ για τυχόν ερωτήματα, κατά τις ημέρες 1 και 2.12.2022, μπορεί να πραγματοποιείται είτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected] είτε μέσω των τηλεφώνων 210-3377100 ή 6951782754.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ