Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Oι φόβοι ύφεσης και πληθωρισμού συνεχίζουν να επιδρούν στις χρηματιστηριακές αγορές

Πηγή: Eurokinissi

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές κατά το ξεκίνημα των συνεδριάσεων. Μετά από 3-4 ήπια πτωτικές συνεδριάσεις, τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν κάποιες αγοραστικές κινήσεις με αποτέλεσμα να ισορροπούν (κατά την έναρξη των συνεδριάσεων) σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,23%, ο CAC μειώνεται κατά 0,05% και ο MIB (-0,04%). Πάντως απ’ ότι φαίνεται, ο Δεκέμβριος είναι συνεπής σε ότι αφορά τις παραδοσιακές πτωτικές τάσεις του.

Οι συνεδριάσεις για τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές την περίοδο αυτή βασίζονται κυρίως στην εταιρική ανθεκτικότητα και στις προσδοκίες για αποφυγή της ύφεσης το 2023. Το θέμα των επιτοκίων φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει προς το αρνητικό σενάριο. Οι χρηματιστηριακές αγορές διορθώνουν , αφ’ ενός γιατί οι επενδυτές θέλουν να πάρουν τα κέρδη τους, αφ’ ετέρου γιατί προεξοφλούν ότι οι μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχιστούν.

Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά: Έναρξη στις 903 μονάδες για τον Γ.Δ.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης αφού δοκίμασε τις στηρίξεις στις 890 μονάδες (893 μ) κατάφερε να επιστρέψει πάνω από τις 900 μονάδες (904μ). H σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με σταθεροποιητική κίνηση του Γ.Δ πέριξ των 900 μονάδων.

Έτσι συντηρείται το θετικό σενάριο για τα ισχυρά μη χρηματοοικονομικά blue chips και παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο της περαιτέρω υποχώρηση για τα τραπεζικά blue chips. Ωστόσο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση φάνηκαν αγορές τραπεζικών μετοχών στα χαμηλά ημέρας. Εάν οι τραπεζικές μετοχές καταφέρουν να εμφανίσουν αγοραστές σήμερα, και συντηρηθεί το θετικό κλίμα στα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips (Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Μotor Oil , ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Viohalco, ΕΛΧΑ) τότε ίσως δούμε επιστροφή του Γενικού Δείκτη προς τις 910 μονάδες μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ