Νέα
  • ΓΔ: 1024.75 +0.90%
  • Τζίρος: 88,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Aνοδική έναρξη στις 984 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Θετικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές διατηρώντας την κεκτημένη άνοδο από την συνεδρίαση της Παρασκευής. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα έχουμε μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, το γνώριμο σενάριο των μικρών 2-3 ημερών ανοδικών κινήσεων και μετά των διορθώσεων μέχρι να βρεθεί η τάση για τις αρχές Ιανουαρίου. Οι αγορές έχουν να αντιμετωπίσουν τα γνωστά προβλήματα του υψηλού πληθωρισμού, των υψηλών επιτοκίων, της ενεργειακής κρίσης και την μειούμενης ανάπτυξης. Στην αρχή των συνεδριάσεων ο DAX αυξάνεται κατά 0,6% περίπου και βρίσκεται πάνω από τις 15.100 μονάδες ενώ αντίστοιχη άνοδο (0,6%) έχει και ο γαλλικός CAC που βρίσκεται στα επίπεδα των 7.000 μονάδων. Οι ευρωπαικές αγορές πήραν την σκυτάλη τηςανόδου από την άνοδο της ιαπωνικής αγοράς (Nikkei). Οι κινέζικες αγορές ήταν κλειστές σήμερα τα ξημερώματα.

Το διεθνές ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στο DAVOS όπου συνεχίζεται το γνωστό συνέδριο και απ’ όπου φαίνεται ότι υπάρχουν ελπίδες για υψηλότερη ανάπτυξη παγκοσμίως σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις των κεντρικών τραπεζών.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Ανοδικό ξεκίνημα και για τον Γεν. Δείκτη στις 984,17 μονάδες με άνοδο 0,52%

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, Γενικός Δείκτης είχε μία ενθαρρυντική συνεδρίαση την Παρασκευή και επέστρεψε προς τα επίπεδα των 980 μονάδων. Η άνοδος αυτή πραγματοποιήθηκε με αυξημένους όγκους συναλλαγών και αγοραστικό ενδιαφέρον προς τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών συνεχίστηκε και συνοδεύτηκε και από τα περισσότερα blue chips. Έτσι το ελληνικό χρηματιστήριο όχι μόνο ανέκοψε την περαιτέρω πτώση αλλά επέστρεψε στα επίπεδα των 980 μονάδων διατηρώντας ελπίδες για την επαναπροσέγγιση των 1.000 μονάδων. Μία επαναπροσέγγιση που μοιάζει τόσο κοντινή και τόσο απόμακρη αφού ο Γεν. Δείκτης όταν πλησιάζει τα επίπεδα αυτά, διορθώνει αμέσως.

Ο Γενικός Δείκτης έχει ξεκινήσει ανοδικά στις 984,17 μονάδες στα πρώτα λεπτά με άνοδο 0,52% (όσο περίπου είναι οι υπόλοιπες ευρωπαικές αγορές). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) καταγράφει άνοδο 0,51% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης άνοδο 0,62%. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,79%, ο βιομηχανικός 0,7% , οι πρώτες ύλες 1,19% και οι κατασκευαστικές 0,59%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ