Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Crypto: Οι μεγάλοι επενδυτές επιστρέφουν στο bitcoin

Πηγή: Pixabay

Μεγάλοι επενδυτές επενδύουν ξανά στα crypto καθώς το bitcoin είχε ανοδική τροχιά τον Ιανουάριο.

Επενδυτικά προϊόντα σε ψηφιακά asset, τα οποία προτιμούν συχνά οι θεσμικοί επενδυτές, είχαν εισροές 117 εκατ. δολαρίων και πλέον την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση από τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού CoinShares.

Οι μεγαλύτερες τοποθετήσεις με διαφορά έγιναν στο bitcoin, με επενδύσεις 116 εκατ. δολαρίων στα ταμεία που παρακολουθούν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

Διαχείριση assets σε crypto 28 δισ. δολαρίων 

Tα συνολικά assets σε crypto που αποτελούν αντικείμενο διαχείρισης αυξήθηκαν σε 28 δις. δολάρια, κατά 43% από τα χαμηλά του Νοεμβρίου, όταν κατέρρευσε το ανταλλακτήριο FTX, προκαλώντας σοκ στον κλάδο.

«Κατά το πλείστον, ο κόσμος έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα», δήλωσε ο σύμβουλος επενδύσεων της Enigma Securities.

Ανοδος 40% του bitcoin τον Ιανουάριο

Το bitcoin αυξήθηκε σχεδόν 40% τον Ιανουάριο, αλλά από τα πολύ χαμηλά επίπεδα που είχε κατρακυλήσει στα τέλη του 2022, φθάνοντας πάνω από τα 22.000 δολάρια.

Το ράλι αυτό, σε συνδυασμό με μία πιθανή βελτίωση της μακροοικονομικής εικόνας, έχει κάνει ορισμένους επενδυτές να ελπίζουν ότι ο μακρύς χειμώνας των crypto μπορεί να φθάσει στα όρια την άνοιξη.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης αυτή την εβδομάδα, ο χαμηλότερος ρυθμός από πέρυσι τον Μάρτιο που άρχισε τη σύσφιξη της πολιτικής της.

Η δραστηριότητα στην αγορά options  δείχνει ότι οι traders σπεύδουν να στοιχηματίσουν  μετά την αυριανή συνεδρίαση της Fed.

Οι όγκοι συναλλαγών σε crypto αυξάνονται επίσης, σύμφωνα με την CoinShares, με τους μέσους εβδομαδιαίους όγκους να έχουν αυξηθεί 11%.

Ωστόσο, η κρίση δεν έχει περάσει για τα crypto και η Fed θα μπορούσε να χαλάσει το πάρτι, αν είναι πιο αυστηρή στη φρασεολογία της αύριο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ