Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ηπια καθοδική κίνηση - Στις 1026 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

H έντονη μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζεται. Μετά από μία πολύ καλή (έως εξαιρετική) συνεδρίαση στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χθες, η εβδομάδα ολοκληρώνεται με ρευστοποιήσεις για αποκόμιση κερδών. Οι φόβοι για ύφεση στην Ευρωζώνη παραμένουν.

Η ΕΚΤ χθες αύξησε τα επιτόκια κατά 0,5% χωρίς να ενοχλήσει τους επενδυτές. Αυτό που ενόχλησε είναι η διαβεβαίωση ότι έχουμε ακόμη αρκετές αυξήσεις επιτοκίων μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό Ευρωζώνης σε επιθυμητά επίπεδα.

Λίγο μετά την έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά (-0,9%), ο γαλλικός CAC (-0,68%), o ιταλικός MIB (-0,38%) και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 (-0,67%). Από την Αμερική σήμερα περιμένουμε στοιχεία για την απασχόληση που θα διαμορφώσουν την ημερήσια συνεδρίαση.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η κίνηση του... Σωκράτη, η Attica Bank και η καλή «αρχή» της Intrakat

Ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η εβδομάδα ολοκληρώνεται με τον Γενικό Δείκτη να κινείται μεταξύ 1020-1030 μονάδων. Μερικά λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.026,32 μονάδες με υποχώρηση (-0,33%). Η αξία συναλλαγών στα πρώτα λεπτά ξεπερνά τα 3 εκατ. Ευρώ γεγονός που δείχνει ότι η συνεδρίαση πάλι θα έχει αυξημένες συναλλαγές.

Στο θετικό σενάριο (άνοδος) ο Γενικός Δείκτης θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τις 1.035 μονάδες (υψηλό 8μηνών) στο αρνητικό σενάριο (πτώση) θα συσσωρεύσει προς τις 1.020 μονάδες. Τα κύρια χαρακτηριστικά που είδαμε μέσα στην εβδομάδα ήταν ότι οι τράπεζες συνεχίζουν την ξέφρενη ανοδική τους πορεία και ότι οι όγκοι συναλλαγών στο χρηματιστήριο έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατ. Ευρώ σε ημερήσια βάση. Επίσης η επιχειρηματική κινητικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε όλους τους κλάδους, γεγονός που προσδιορίζει τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, οι τράπεζες υποχωρούν (-0,38%), μεγαλύτερες πιέσεις γράφουν οι κατασκευαστικές (-1,26%) και οι πετρελαιακές (-0,35%). Στον αντίποδα ενισχύονται κυρίως οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης και κλάδοι όπως η Υγεία (2,93%), η Τεχνολογία (0,5%), το Εμπόριο (0,22%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ