Νέα

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Η κίνηση του... Σωκράτη, η Attica Bank και η καλή «αρχή» της Intrakat

Πηγή: Pixabay

Δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί στις 1.035 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, αλλά δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η άνοδος προς υψηλότερα επίπεδα είναι θέμα χρόνου.

Εντύπωση μας έκανε ο όγκος συναλλαγών, όχι μόνο στην Κλουκίνας-Λάππας (άλλαξε χέρια το 26%), η οποία θα γίνει κέλυφος, αλλά σ’ ολόκληρο το ταμπλό.

Οι 5 πρώτες μετοχές σε συναλλαγές έκαναν το 45% των συνολικών συναλλαγών. Μαζί με τις 5 υπόλοιπες (δηλαδή το top 10) έκαναν συνολικά το 80% των 145 εκατ. ευρώ.

«Είναι πολλά τα λεφτά Αρη...»

Alpha Finance: Πόσο φθηνό είναι το ΧΑ σε σχέση με τα ξένα

Οι τρέχουσες αποτιμήσεις αναδεικνύουν το σημαντικό discount με το οποίο διαπραγματεύεται η εγχώρια αγορά σε σχέση με τις ξένες, όπου σε όρους EV/EBITDA για το 2023 ανέρχεται στο 29% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (ΓΔ 5,5x, Stoxx 600 7.8x) και σε 36% σε σχέση με τις αναδυόμενες αγορές (MSCI Emerging 8.6x).

Θετικές διαφαίνονται άλλωστε και οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών, με τις αποτιμήσεις να υπολείπονται κατά περίπου 25% σε όρους P/TBV σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (0.75x), ενώ η αναμενόμενη επανέναρξη πληρωμής μερισμάτων αναμένεται να αποτελέσει έναν επιπλέον παράγοντα ενίσχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Το γερμανικό «πάρτι»

Πολύ δυνατή συνεδρίαση χθες για τον γερμανικό δείκτη DAX. Ξεκίνησε ήπια ανοδικά το πρωί (με άνοδο 0,5%) και όσο πέρναγε η ώρα αυξανόταν.

Εκλεισε στα υψηλά ημέρας με άνοδο περίπου 2,5% και απέχει περίπου 6% από τα ιστορικά υψηλά του.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους μεγάλους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Intracom-Kλουκίνας Λάππας: Τα όπλα και τα μωρά

Τι σχέση έχει ένας όμιλος με οπλικά συστήματα με μία εταιρεία μωρουδιακών (Mothercare); Όταν βασικός παράγοντας είναι ο Σωκράτης (εσύ Σουπερστάρ) έχει.

Νέος μέτοχος στην Κλουκίνας-Λάππας είναι η Intracom Holdings. Πρόσφατα εγκρίθηκε και η απόσχιση του κλάδου ακινήτων από την Intracom Holdings και η μεταβίβασή τους στη νέα εταιρεία Intracom Ακίνητα Μονοπρόσωπη ΑΕ.

Οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν με πέντε πακέτα μετοχών, λίγο πριν από την ολοκλήρωση των δημοπρασιών στο Χρηματιστήριο, αφορούσαν στο 26,10% της Κλουκίνας – Λάππας.

Πιο συγκεκριμένα, πέρασαν πέντε πακέτα συνολικού όγκου 10,5 εκατομμυρίων τεμαχίων, στην τιμή των 0,90 ευρώ/μετοχή, συνολικής αξίας 9.450.000 ευρώ.

Attica Bank: Επικράτησε το πιο πιθανό σενάριο

Το σενάριο που είχαμε αναφέρει πριν από καιρό, σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Hταν άλλωστε και το πλέον επιβεβλημένο.

Εφυγε το fund Εllington και μεταβίβασε τις μετοχές του στο ΤΜΕΔΕ. Το ποσοστό 8,08% που κατείχε το αμερικανικό fund μεταβιβάστηκε στο ΤΜΕΔΕ, αυξάνοντας το μερίδιό του στο 20,11%, χωρίς οικονομική ζημία για την τράπεζα.

Αρα, φαίνεται ότι πλέον οι 3 βασικοί μέτοχοι ανοίγουν το δρόμο για την μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Intrakat: Ξεκίνησαν με μεγάλη άνοδο οι νέες μετοχές

Ξεκίνησε χθες η διαπραγμάτευση των Νέων Μετοχών της Intrakat στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ρυθμιζόμενη αγορά σύμφωνα με το Ν. 4514/2018). Οι μετοχές κινήθηκαν γρήγορα ανοδικά για να καλύψουν τις απώλειες από το dilution της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στο τελικό στάδιο κατασκευής βρίσκεται το Αιολικό Πάρκο της ΔΕΗ στο Μουζάκι Καρδίτσας, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 48,7 εκατ. ευρώ, υλοποιείται από την Intrakat για λογαριασμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Real Consulting: Eπιβεβαιώνει ότι ενδιαφέρεται για εξαγορές

Η εταιρεία Real Consulting, σε απάντηση δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό τύπο στις 02.02.2023 αναφέρει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά κυπριακής εταιρείας η οποία ειδικεύεται στο SAP.

Επίσης, ανακοινώνει ότι είναι σε διαρκείς συζητήσεις με εταιρείες που εξειδικεύονται σε υπηρεσίες επί των λογισμικών και προϊόντων που ήδη προσφέρει, με στόχο τη διείσδυσή της σε νέες αγορές.

Πειραιώς ΑΕΠΕΥ: Μεγάλη επιτυχία στο road show στο Παρίσι

Ισχυρό ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές καταγράφηκε στο conference που πραγματοποίησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στο Παρίσι, με τη συμμετοχή 13 ελληνικών εισηγμένων εταιρειών.

Μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, αρκετοί εκ των οποίων είχαν πολλά χρόνια να ενδιαφερθούν για την ελληνική αγορά, είχαν συνολικά 85 συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον ενισχύεται ενόψει της ανάκτησης από τη χώρα της επενδυτικής βαθμίδας και του θετικού μακροοικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών των εισηγμένων. Ειδικά για τις τράπεζες, η εξυγίανση των ισολογισμών και οι πολύ χαμηλές αποτιμήσεις βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πρόκειται για το 5ο διεθνές conference που πραγματοποιεί η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, το πρώτο μετά την πανδημία. Συμμετείχαν 13 ελληνικές εταιρίες (Αlpha Bank, ΕΤΕ, Πειραιώς, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ/ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Φουρλής, ΤΙΤΑΝ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΙΝΤΕΑΛ) και από την πλευρά των θεσμικών, 23 γαλλικά Asset Management Ηouses, μεταξύ των οποίων οι AXA, AMUNDI, ALLIANZ, AMIRAL, OFI, EDMOND DE ROTHSCHILD, LAZARD, OCTO, DNCA, EQUIGEST, GEFIP.

Ελλάς-Γαλλία-τεχνολογία

Η κοινότητα French Tech Athens είναι πλέον γεγονός: Χθες, 2 Φεβρουαρίου, ο κ. Jean-Noël Barrot, αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη ψηφιακή μετάβαση και τις τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσε την ένταξή της στο δίκτυο French Tech.

Πρόκειται για την ευτυχή κατάληξη πολλών μηνών συλλογικής εργασίας με στόχο τη διασύνδεση των παραγόντων του ελληνογαλλικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια δομή που θα ενώνει τους τοπικούς φορείς καινοτομίας.

Η κοινότητα French Tech Athens θα περιλαμβάνει start-ups, επιχειρηματίες, καινοτόμες επιχειρήσεις, αλλά και επενδυτές που συνδράμουν στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος και την πρόοδο του ψηφιακού επιχειρείν

Υπό την ηγεσία του Προέδρου της, κυρίου Guy Krief, η κοινότητα θα στηρίξει τις συνέργειες μεταξύ των τεχνολογικών οικοσυστημάτων Ελλάδας και Γαλλίας, λειτουργώντας ως πύλη εισόδου για τις γαλλικές νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν διεθνώς μέσω της ελληνικής αγοράς.

ΕΧΑΕ: Επιασε τα 4 ευρώ - «Παρατράγουδα» με τους χρηματιστές

Θετικές και αρνητικές εξελίξεις έχει η ΕΧΑΕ. Στα θετικά είναι ότι η μετοχή βρίσκεται σε φάση σημαντικής ανόδου, πιάνοντας τα 4 ευρώ (προ μηνών είχε φτάσει στα 3 ευρώ πτωτικά), αλλά και μία αρνητική που αφορά την κακή επικοινωνία της διοίκησης του Χρηματιστηρίου με τους Ελληνες χρηματιστές.

Η ΕΧΑΕ δημοσίευσε τον πίνακα νέων τιμολογήσεων χωρίς να κάνει καμιά ενημέρωση για τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή, τους χρηματιστές οι οποίοι το έμαθαν από τις δημοσιεύσεις.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ