Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Σε αναζήτηση τάσης - Ανοδικά μετοχές που είχαν υπο-αποδώσει

Πηγή: Eurokinissi

Με ήπια πτώση ξεκίνησαν οι ευρωπαικές χρηματιστηριακές αγορές, παίρνοντας την σκυτάλη από την Παρασκευή στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, τα μεγέθη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν ανθεκτικά στην κρίση και αυτό θεωρείται ως στοιχείο που θα αποτρέψει την FED να μειώσει το ρυθμό αύξησης επιτοκίων. Στην Ευρώπη εκτός ότι σήμερα ‘δεχόμαστε’ την διόρθωση της Παρασκευής στις ΗΠΑ, υπάρχουν οι αποκομίσεις κερδών μετά από έναν ανοδικό Ιανουάριο και μία καλή έναρξη του Φεβρουαρίου. Ένας καλός δείκτης προσανατολισμού για τα αμερικανικά και ευρωπαικά χρηματιστήρια είναι η πορεία των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Η έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, όπως αναφέραμε, είναι (ήπια) πτωτική. Λίγα λεπτά μετα τις 10.00 ώρα Ελλάδος, ο DAX υποχωρεί κατά (-0,5%), ο γαλλικός CAC (-0,7%), ο ιταλικό MIB (-0,22%).

Ελληνικό χρηματιστήριο: Σε αναζήτηση τάσης - Ανοδικά μετοχές που είχαν υπο- αποδώσει

Η τάση για το ελληνικό χρηματιστήριο κατά την σημερινή συνεδρίαση είναι να ακολουθήσει τις ήπιες πτωτικές τάσεις των ευρωπαικών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 11% από την αρχή του χρόνου και πρωταγωνιστές αυτή της ανόδου είναι οι τραπεζικές μετοχές. Πολύ καλή εικόνα , συνοδεύεται και από πολλά επιχειρηματικά σενάρια, έχουν οι κατασκευές, ενώ σε θετικό momentum παραμένουν οι μετοχές ενέργειας, οι βιομηχανικές, τα διυλιστήρια, οι εμπορικές. Το κύριο χαρακτηριστικό της προηγούμενης εβδομάδας ήταν οι υψηλές συναλλαγές. Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 95 εκατ. Ευρώ. Είχαμε αρκετά προσυμφωνημένα πακέτα

Tnν Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.033,44 μονάδες , αγγίζοντας τα υψηλά 8 ετών (Δεκεμβρίου 2014). Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης δείχνει να αναζητεί τάση κίνηση αφού στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης παραμένει πέριξ των 1.033 μονάδων (λίγα λεπτά μετά την έναρξη βρίσκεται στις 1.034 μονάδες με οριακή άνοδο 0,1%). Η αξία συναλλαγών στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ξεπερνά τα 4 εκατ. Ευρώ και δείχνει ότι μάλλον και σήμερα η συνεδρίαση θα έχει αυξημένες συναλλαγές.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης βλέπουμε να κινούνται κλάδοι και δεικτοβαρείς μετοχές που είχαν υπο-αποδώσει κατά το προηγούμενο διάστημα ενώ υποχωρούν (αποκόμιση κερδών) κλάδοι που είχαν ‘τρέξει’. Ανοδικά Τηλεπικοινωνίες (0,41%) λόγω ΟΤΕ, Τεχνολογία (1,1%), Χρηματοοικονομικές (5,1%) , Τρόφιμα-Ποτά (0,15%) λόγω Coca Cola HBC. Πτωτικά κινούνται Πετρελαιακές (-0,7%),, Τράπεζες (-0,22%) και Εμπόριο (-0,22%)

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ