Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας στις 1.030 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Πηγή: Eurokinissi

Μετά το άγριο σορτάρισμα στην Deutsche Bank που έφερε «ψιθύρους» για τις ευρωπαικές τράπεζες την Παρασκευή, σήμερα επιστρέφουν αγοραστές στα χαμηλότερα επίπεδα τιμών στους τραπεζικούς κλάδους και οι χρηματιστηριακοί δείκτες ξεκινούν ανοδικά τις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας.

Ενδεικτικά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης τους, ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 1,03%, ο γαλλικός CAC κατά 1,23%, ο ιταλικός MIB κατά 1,38% ενώ ο Eurostoxx 50 καταγράφει άνοδο 1,03%.

►Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ανοδικό άνοιγμα με ώθηση από την Deutsche Bank

Γενικός Δείκτης: Κράτησε την στήριξη των 1.020 μονάδων την Παρασκευή και επιστρέφει προς υψηλότερα επίπεδα

Ανάμεσα στην βίαια διόρθωση της προηγούμενης εβδομάδας (λόγω και πάλι εξωγενών συνθηκών), μπορούμε να κρατήσουμε ότι λειτούργησαν και πάλι (για 3η ή 4η φορά) οι στηρίξεις του Γεν. Δείκτη στις 1.020 μονάδες και ότι οι τραπεζικές μετοχές έβγαλαν αγοραστές προς την λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής (στα χαμηλά ημέρας). Εάν ο Γενικός Δείκτης ακολουθήσει την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, εκτιμάται ότι θα δούμε σήμερα και αγοραστές σε τραπεζικές μετοχές αλλά και στα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips με πιθανότητα να βρεθεί προς και πάνω από τις 1.030 μονάδες.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.029 μονάδες (0,84%), ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξάνεται κατά 1,03%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,48%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, ο τραπεζικός αυξάνεται κατά 2%, οι πρώτες ύλες 1,31%, οι χρηματοοικονομικές 0,93%, τα προσωπικά οικιακά-προιόντα (0,9%) και οι πετρελαικές (διυλιστήρια) κατά 0,85%. Ωστόσο στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, η άνοδος φαίνεται αδύναμη με αποτέλεσμα να συσσωρεύσει κάτω από τις 1.030 μονάδες. Θετικό είναι το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών με αναλογία 8 ανοδικές / 1 πτωτική.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ