Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στα επίπεδα των 1040 μονάδων επιστρέφει ο Γενικός Δείκτης

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

H ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών συνεχίζεται και σήμερα με τους περισσότερους δείκτες να κινούνται ήπια ανοδικά. Χθες σ' ολόκληρη την Ευρώπη και την Βρετανία είχαμε καλές συνεδριάσεις που παραπέμπουν στο ότι οι μεγάλοι φόβοι για τις τράπεζες έχουν απομακρυνθεί κάπως.

Στο επίκεντρο της ειδησιογραφίας είναι σήμερα ο γερμανικός πληθωρισμός που ουσιαστικά θα δείξει την στάση που θα κρατήσει η ΕΚΤ στο επόμενο διάστημα σε ότι αφορά τα επιτόκια. Κατά την έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, ο γερμανικός δείκτης DAX αυξάνεται κατά 1,01%, ο γαλλικός CAC κατά 0,82%, ο ιταλικός MIB κατά 0,84% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 0,92%.

Αυξημένη μεταβλητότητα χθες και προσπάθεια επαναπροσέγγισης των 1035-1040 μονάδων σήμερα

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, είχαμε χθες αυξημένη μεταβλητότητα με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει αρχικά τις 1.030 μονάδες, να υποχωρεί εν συνεχεία προς τις 1.014 μονάδες (χαμηλό ημέρας) και να επιστρέφει και να κλείσει στις 1030 μονάδες. Εάν ακολουθηθεί σήμερα η άνοδος των υπόλοιπων ευρωπαικών αγορών, πιθανόν να δούμε και επαναπροσέγγισε των 1040 μονάδων και πάλι εν μέσω μεταβλητότητας.

Οι τραπεζικές μετοχές είχαν μεικτές τάσεις ενώ ο πρωταγωνιστής της χθεσινής συνεδρίασης ήταν ο ΟΤΕ και εν συνεχεία η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που προχωρεί σε μία σημαντική επιχειρηματική συμφωνία με την Ιντρακατ (για τον φράκτη του Έβρου). Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1039 μονάδες αυξανόμενος κατά 0,8% αλλά με χαμηλές συναλλαγές.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) καταγράφει άνοδο 0,87%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) αυξάνεται κατά 0,72%. O τραπεζικός κλάδος αυξάνεται κατά 1,69%, το Εμπόριο έχει άνοδο 1,68% και οι πετρελαικές (1,34%).

Πτωτικά κινούνται, τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (-0,37%) και τα ταξίδια-αναψυχή (-0,36%). Στη συνέχεια της συνεδρίασης θα φανεί εάν θα συνεχιστεί η μεταβλητότητα ή θα κινηθούμε πιο έντονα ανοδικά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ