Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές αγορές: Ξεκίνησαν με άνοδο - Ξεπερνούν το σοκ της ανόδου του πετρελαίου

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά και πάλι ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές δημιουργώντας ένα μικρό relief rally μετά την πρόσφατη (εντός του Μαρτίου) κρίση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Βέβαια, η μοναδική ευρωπαϊκή αγορά που σήμερα ξεκίνησε οριακά πτωτικά είναι της Ελβετίας επειδή υπάρχουν αναταράξεις και κόντρες στο θέμα της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS. Ωστόσο, και η Ελβετία πέρασε σε θετικό πρόσημο λίγο μετά την αρχική πτώση.

Το θέμα της ανόδου της τιμής του πετρελαίου λόγω της απόφασης του OPEC+ να μειώσει την παραγωγή δείχνει να απασχολεί τα βιομηχανικά κράτη της Ευρωζώνης (σε επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής και πληθωρισμού) όμως προς το παρόν οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν ανοδικό momentum που ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει και πότε θα έρθει η επόμενη διόρθωση. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν επιστρέψει και πάλι σε ακτίνα 10% από τα ιστορικά υψηλά τους και αυτό διαψεύδει όσους έβλεπαν μεγάλες διορθωτικές κινήσεις.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Πυροδοτεί ακρίβεια... διαρκείας - Μαύρα σύννεφα μέχρι και την άνοιξη του 2024

Προς τις 1.075 μονάδες ξεκίνησε ο ΓΔ με τις τράπεζες να δίνουν την τάση

Με ανοδική ορμή πάνω από τις 1.070 μονάδες ξεκίνησε και ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο και λίγο αργότερα «φλέρταρε» με τις 1.075 μονάδες (άνοδος 0,7%). Το ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών είναι περίπου στο 4 προς 1.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνονταν κατά 0,63% λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,23%. Ο τραπεζικός κλάδος κατέγραφε άνοδο 1,2%, τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (0,62%), οι κατασκευές (0,35%) και το Εμπόριο (0,34%). Η αξία συναλλαγών στα πρώτα λεφτά της συνεδρίασης είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με την χθεσινή συνεδρίαση. Βεβαίως και δεν γνωρίζουμε εάν θα συνεχιστεί η αύξηση του τζίρου και η άνοδος της αγοράς ή θα έχουμε παλινδρομήσεις μέσα από μία αυξημένη μεταβλητότητα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα