Νέα
  • ΓΔ: 1217.09 +1.40%
  • Τζίρος: 29,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Barclays: Μαζικές επενδύσεις στα Α/Κ διαθεσίμων - Θα φθάσουν τα 1,5 τρισ. δολάρια

Barclays / Πηγή: AP
Barclays / Πηγή: AP

Μαζική στροφή των επενδυτών προς τα αμοιβαία κεφάλαια διαθεσίμων (αγοράς χρήματος), που επενδύουν σε ασφαλείς τίτλους με υψηλές αποδόσεις, όπως κρατικά έντοκα γραμμάτια ή συμφωνίες επαναγοράς (swaps), βλέπουν αναλυτές.

Σύμφωνα με την Barclays, η στροφή αυτή έχει ενισχυθεί μετά την τραπεζική αναταραχή που ακολούθησε την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, και αναμένεται να κορυφωθεί στο επόμενο 12μηνο με τη μεταφορά συνολικά 1,5 τρις. δολαρίων από μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις στα αμοιβαία διαθεσίμων.

Η κίνηση αυτή είναι πιθανό, ωστόσο, να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη καθώς θα είναι δυσκολότερη η άντληση κεφαλαίων από τις επιχειρήσει

Αλμα 304 δισ. δολαρίων μέσα σε τρεις εβδομάδες

Το ύψος των Α/Κ διαθεσίμων έφθασε σε επίπεδο – ρεκόρ τον περασμένο μήνα, κάνοντας άλμα 304 δις. δολαρίων μέσα σε τρεις εβδομάδες στα 5,2 τρις. δολάρια στις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Barclays, η συνεχιζόμενη έξοδος των καταθέσεων από τις τράπεζες και τα λεγόμενα prime funds – που επενδύουν σε πιο ριψοκίνδυνο χρέος – θα τροφοδοτήσει την τάση για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο αναλυτής αγοράς χρήματος της Barclays, Τζόζεφ Αμπέιτ, δήλωσε: «Αναμένουμε τα υπόλοιπα των money fund να αυξηθούν πολύ το επόμενο έτος… Αν και φαίνεται ότι υποχωρούν οι ανησυχίες για τη φερεγγυότητα ευρύτερα των τραπεζών, φαίνεται να έχουν τραβήξει την προσοχή αυτής της καταθετικής βάσης… Θεσμικοί επενδυτές έχουν σημειώσει ότι δεν αποζημιώνονται όσο πρέπει για τη διακράτηση ανασφάλιστων καταθέσεων στις τράπεζες, πάνω από 250.000 δολάρια».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ