Νέα
  • ΓΔ: 1443.87 -0.51%
  • Τζίρος: 31,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Hermes: Ξεπέρασε τα 200 δισ. η χρηματιστηριακή της αξία - Αφησε πίσω της τη Novartis

Πηγή: AP

Η Hermes International, κατασκευαστής της εμβληματικής τσάντας Birkin, ξεπέρασε τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ (218 δισεκατομμύρια δολάρια) σε χρηματιστηριακή αξία για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας πίσω της την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis AG.

Η μετοχή της σημειώνει ράλι φέτος, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι ο τομέας των πολυτελών προϊόντων είναι ικανός να αντέξει μια οικονομική ύφεση, ιδίως μετά την επιστροφή της Κίνας στην κανονικότητα, κάτι που αύξησε τη ζήτηση για επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Η Hermes μέχρι στιγμής το 2023 έχει σημειώσει ράλι περίπου 30%.

Η εταιρεία είναι πλέον το όγδοο πιο πολύτιμο brand στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Είναι η δεύτερη στον χώρο της πολυτέλειας, μετά τη γαλλική LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, η οποία κυριαρχεί με τιμή 420 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας την περιουσία του βασικού μετόχου της Bernard Arnault πάνω από τα 200 δισ. δολάρια αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: Bloomberg

Η ζήτηση για τις τσάντες τής Hermes ξεπερνά συνήθως την παραγωγική της ικανότητα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές των πιο δημοφιλών προϊόντων της ξεκινούν από τις 8.000 ευρώ. Μάλιστα, πολλές τσάντες της έχουν υψηλή αξία μεταπώλησης. 

Στο πλαίσιο των σχεδίων για την ενίσχυση της παραγωγής, η Hermes θα εγκαινιάσει την Παρασκευή ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής δέρματος στη Λουβιέρ της Νορμανδίας.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές αναθεωρούν τις τιμές-στόχους της Hermes ενόψει των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου στις 14 Απριλίου. Οι περισσότεροι αναμένουν ότι η εταιρεία θα επιβεβαιώσει την ατελείωτη... όρεξη για αρώματα, τσάντες και μεταξωτά φουλάρια μεταξύ των εύπορων καταναλωτών στην Ασία και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Η Hermes είναι μόνο μία από τις πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες ειδών πολυτελείας που βιώνουν χρηματιστηριακή άνοιξη, με τη βρετανική εταιρεία κατασκευής αδιάβροχων Burberry Group Plc και τη γερμανική μάρκα μόδας Hugo Boss AG να συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που επωφελούνται.

Το ράλι των μετοχών πολυτελείας έχει μετατρέψει το Παρίσι σε κορυφαίο χρηματιστήριο της Ευρώπης, ξεπερνώντας το Λονδίνο, και η διαφορά μεταξύ των δύο πρωτευουσών έχει διευρυνθεί φέτος.

Πηγή: Bloomberg

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ