Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ελπίδες για επιστροφή προς τις 1.130 μονάδες

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Οι χρηματιστηριακές εξελίξεις στην Ευρωζώνη είναι απρόβλεπτες, με τους δείκτες, να αλλάζουν τάση σε καθημερινό επίπεδο. Μετά τις χθεσινές διορθώσεις, σήμερα έχουν ξεκινήσει ανοδικά και προδιαθέτουν ότι και το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να ξεκινήσει ανοδικά. Βεβαίως τα πάντα είναι απρόβλεπτα και ουδείς μπορεί να προδικάσει τις ενδοσυνεδριακές εξελίξεις.

Στα πρώτα λεπτά των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,32%, ο γαλλικός CAC κατά 0,63%, ο ιταλικός MIB κατά 0,53% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 0,25%.

ΧΑ: Στήριξη στις 1.120 μονάδες και ελπίδες για επιστροφή προς τις 1.130 μονάδες

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης, ξεκίνησε σταθεροποιητικά στις 1123 μονάδες (0,04%) λόγω αντίρροπων τάσεων ανάμεσα στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί στα πρώτα λεπτά κατά (-0,26%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης αυξάνεται οριακά 0,01%. Οι κλάδοι που έχουν την μεγαλύτερη άνοδο είναι τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (Jumbo) με 0,93%, οι τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ) με 0,52% και τρόφιμα ποτά (Coca Cola HBC) με 0,34%. Στον αντίποδα, οι τράπεζες καταγράφουν υποχώρηση (-1,18%) και οι πετρελαικές (διυλιστήρια) (-0,59%).

Με την χθεσινή υποχώρηση σταμάτησε το ανοδικό σερί του Μαίου (και οι 7 προηγούμενες συνεδριάσεις ήταν θετικές) και πλέον οι επενδυτές εστιάζουν στην εβδομάδα προ των εκλογών. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προσπάθησε να κάνει νέο υψηλό έτους αλλά μετά τα μισά της συνεδρίασης εμφανίστηκαν πωλητές στις τράπεζες και ο Γενικός Δείκτης ακολουθώντας τις τάσεις στην Ευρώπη (και στις ΗΠΑ) έκλεισε πτωτικά , στις 1122,41 μονάδες.

Το θετικό ήταν ότι κρατήθηκαν οι στηρίξεις των 1120 μονάδων και ότι υπάρχουν μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως η Coca Cola HBC, η ΔΕΗ, τα ΕΛΠΕ , η Jumbo κά που κόντρα στην συγκυρία καταφέρνουν να αντισταθμίσουν τις απώλειες των τραπεζών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ