Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bloomberg: Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει την έκτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Πηγή: Eurokinissi

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας καταγράφει την έκτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα σε 92 αγορές καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα λόγω της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της ανθεκτικότητας της οικονομίας της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

O γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου έχει αυξηθεί 22% φέτος, με τη μεγαλύτερη ώθηση να δίνουν οι τράπεζας και εταιρείες όπως ο ΟΠΑΠ και η Jumbo.

Καταλύτης για τις αγορές οι εκλογές

Οι εκλογές της Κυριακής, σημειώνει το Bloomberg, είναι πιθανό να αποτελέσουν τον τελευταίο καταλύτη για τις αγορές μετά τη δήλωση οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης ότι μία ενδεχόμενη αναβάθμιση στην επενδυτική βαθμίδα θα εξαρτηθεί από τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας από την επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτό που άλλαξε είναι ότι η Ελλάδα σταδιακά ανακτά το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας», δήλωσε στο Bloomberg ο George Lagarias, επικεφαλής οικονομολόγος της Mazars. O ίδιος σημείωσε ότι ο κίνδυνος νέων εκλογών έχει προεξοφληθεί και ότι οι επενδυτές εστιάζουν στη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από το μη διαβαθμισμένο αξιόχρεο.

Αναλυτές της Barclays δεν αναμένουν η νέα κυβέρνηση να ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει από το 2015 και σημείωσαν ότι η αναβάθμιση του αξιόχρεου είναι πιθανή μέσα στο επόμενο 12μηνο.

«Ένας νέος μεγάλος κύκλος θα δώσει πιθανόν νέα ώθηση στις ελληνικές μετοχές, οι οποίες έκαναν ισχυρό ράλι υπό το φως των ανοδικών αναθεωρήσεων των κερδών ανά μετοχή… Η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μετά τις εκλογές θα μπορούσε να είναι καλός οιωνός για την αγορά, με δεδομένη την κλίση της προς τις χρηματοπιστωτικές και εγχώριες κυκλικές μετοχές», σημείωσαν αναλυτές της Barclays.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ