Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Διολισθαίνει ο Γενικός Δείκτης προς τις 1.255 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi

Η επικείμενη αξιολόγηση της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας από την FITCH είναι το γεγονός της ημέρας. Η αγορά κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε προεξοφλήσει ότι θα έχουμε μία θετική αξιολόγηση αν και πληθαίνουν από χθες οι εκτιμήσεις (πχ Societe Generale) ότι θα αναβαθμιστουν οι προοπτικές (outlook) αλλά όχι το rating λόγω της προεκλογικής αβεβαιότητας. Θα γνωρίζουμε το βράδυ.

Σε ότι αφορά τις ξένες αγορές, χθες είχαμε κάποιες αισιόδοξες αναλαμπές στις αμερικανικές αγορές λογω θετικών στοιχείων για την απασχόληση που δείχνουν ανθεκτικότητα για την αμερικανική οικονομία και ήπιες μεταβολές στις ευρωπαικές αγορές παρά το γεγονός ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έχει μπεί επισήμως σε ύφεση. Όμως οι επενδυτές φαίνεται να αδιαφορούν για τις μακροοικονομικές εξελίξεις (θεωρουν τεχνικής υφής την ύφεση) και εστιάζουν στις προοπτικές των ευρωπαικών χρηματιστηρίων. Κατά την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο DAX κινείται σταθεροποιητικά (-0,02%), ο CAC αυξάνεται κατά 0,15% , ο ιταλικός MIB υποχωρεί (-0,15%) και ο Eurostoxx 50 αυξάνεται κατά 0,11%.

Αντίρροπες δυνάμεις στο ελληνικό χρηματιστήριο

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει με αντίρροπες τάσεις ανάμεσα στους κλαδικούς δείκτες προς τις 1.256 μονάδες (-0,1%). Το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων είναι θετικό με 38 μετοχές να ξεκινούν με άνοδο και 23 με υποχώρηση. Ο FTSE Large Cap υποχωρεί κατά (-0,17%) και ο δείκτης MID Cap (0,47%). Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι κλάδοι Υγείας (1,93%), Εμπορίου (0,51%), Κατασκευών (0,27%) ενώ ο τραπεζικός κλάδος αυξάνεται μόλις 0,1%. Υποχωρούν οι κλάδοι των Τροφίμων (-0,64%), Πετρελαικών (-0,5%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-0,44%)

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ