Νέα
  • ΓΔ: 908.13 +1.01%
  • Τζίρος: 93,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Το στοίχημα της Aegean και το τραπεζικό ασανσέρ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

«Μάζεψαν» οι απώλειες του Dow Jones και των υπόλοιπων αμερικανικών δεικτών προς το τέλος της συνεδρίασης στις ΗΠΑ. Mάλιστα, προς το τέλος της συνεδρίασης και οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες (Dow Jones, S&P 500 και Russell 2000) γύρισαν θετικοί. Αιτία της βελτίωσης της χρηματιστηριακής εικόνας είναι οι δηλώσεις του προέδρου της FED, Πάουελ, ότι η κατάσταση στην οικονομία έχει μεν βελτιωθεί αλλά χρειάζεται και άλλη βελτίωση. Το μεγάλο στοίχημα είναι το πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων. Επί της ουσίας, διόρθωση έχουμε στις τεχνολογικές μετοχές που είχαν εκτοξευτεί σε παράλογα επίπεδα. Μοιάζει μάλλον με εξορθολογισμό απέναντι σ’ αυτό το παράλογο.

Credit Suisse – S&P 500

Μία ενδιαφέρουσα έκθεση έβγαλε χθες η CS, με την οποία υποστηρίζει ότι ο στρατηγικός αναλυτής της Jonathan Golub ανέβασε τον στόχο για τον δείκτη S&P 500 το 2021 στις 4.300 μονάδες (από τις 4.200 μονάδες στην προηγούμενη εκτίμησή του) εξαιτίας της- προσδοκώμενης- μεγαλύτερης αύξησης ΑΕΠ των τελευταίων 35 ετών (πάνω από 5% το υπολογίζει η FED). Ίδωμεν...

Εμπορεύματα

Οι τιμές των Εμπορευμάτων (σε επίπεδα δεικτών) βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 2013, επισημαίνει σε υποσημείωσή της η έκθεση της CS. Μετά το ράλι του χρυσού το 2020, ήρθε το ράλι του πετρελαίου και του χαλκού στο α’ δίμηνο 2021 επισημαίνει ο Καγκελάριος.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μετά την αλλαγή της τάσης προς το τέλος των αμερικανικών συνεδριάσεων, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μάλλον θα έχουν θετικό άνοιγμα την Τετάρτη το πρωί. Περιμένουμε να δούμε εάν θα επηρεαστεί και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Γενικός Δείκτης

Σε ακόμη μία συνεδρίαση, η χθεσινή στήριξη των 780 μονάδων θα μεταβληθεί σε σημερινή αντίσταση. Όλα θα εξαρτηθούν από την κίνηση των τραπεζικών μετοχών και την ανάκαμψη των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου και την επιστροφή της ΔΕΗ σε θετικό ρυθμό μετά την μίνι υποχώρηση της χθεσινής συνεδρίασης. Τις υπόλοιπες προβλέψεις τις έχουμε γράψει επανειλημένα. Η επόμενη στήριξη στις 750 μονάδες και μετά οι 720. Αν χαθούν και αυτές… ραντεβού στα χαμηλά των 650 μονάδων.

Παράταση του lockdown - Επιστροφή απαισιοδοξίας

Το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown κατά μία εβδομάδα (μέχρι 8 Μαρτίου) φαντάζει κάτι παραπάνω από ορατό με τα 2.100 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες. Οι έμποροι έχουν φτάσει σε απόγνωση, όπως σε εμφανή προβληματισμό βρίσκεται και ο κ. Σταϊκούρας. Εμμέσως πλην σαφώς μας είπε χθες ότι χάθηκε το α’ τρίμηνο 2021 (όχι ότι δεν το ξέραμε). Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός φοβίζει όσο δεν ενεργοποιείται το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ομόλογα

Η αντιστροφή της καμπύλης των επιτοκίων των αμερικανικών ομολόγων (το είχαμε γράψει από την προηγούμενη εβδομάδα) έφερε πιέσεις στα αμερικανικά ομόλογα κατ’ αρχήν και σταδιακά επεκτάθηκαν, λόγω των συγκοινωνούντων δοχείων των αγορών, και στα γερμανικά ομόλογα. Γι’ αυτό και η κα Λαγκάρντ εμφανίστηκε χθες θορυβημένη και είπε ότι παρακολουθεί την πορεία των ομολόγων (γερμανικών, γαλλικών και ιταλικών).

Τραπεζικές μετοχές

Εδώ και καιρό, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν διαφοροποιηθεί ως προς τη συμπεριφορά τους. Δεν κινούνται, κατ’ ανάγκη, ομοιόμορφα, αλλά η καθεμία ανάλογα με τη δική της τάση. Χθες για παράδειγμα, ανοδικά ξεχώρισε η μετοχή της Eurobank, ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε η Alpha Bank. Αυτό το φαινόμενο της διαφοροποίησης των 4 συστημικών μετοχών μεταξύ τους θα το βλέπουμε αρκετά συχνά.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ο κ. Περιστέρης, στη διάρκεια διαδικτυακού webinar της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), έκανε γνωστό ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα συνεργαστεί με το επενδυτικό σχήμα Ocean Winds των εταιρειών ENGIE και EDPR, προκειμένου να διεκδικήσουν στη χώρα μας θαλάσσιες παραχωρήσεις για την ανάπτυξη πλωτών αιολικών πάρκων. Πάντως η μετοχή χθες ήταν αβοήθητη και υποχώρησε σημαντικά ως αποτέλεσμα του «αμερικάνικου προβλήματος». Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ δίνει ως τιμή-στόχο τα 15 ευρώ.

ΟΤΕ

Η μετοχή του ΟΤΕ κράτησε χθες, όπως είχαμε γράψει και στο πρωινό σχόλιο. Δεν ικανοποίησε βέβαια αλλά τουλάχιστον έδειξε αντοχές. Η αντοχή στην κρίση, η άψογη τεχνική εικόνα, τα αποτελέσματα χρήσης 2020 που θα ανακοινώσει την Παρασκευή και το ενδεχόμενο για διανομή ικανοποιητικού μερίσματος αποτελούν δέλεαρ για τους ξένους επενδυτές.

ΟΠΑΠ

Παραμένει αδύναμη η μετοχή τις τελευταίες εβδομάδες, πάνω από τα 10,25 ευρώ. Πάντως χθες είχε αρκετή συναλλακτική κίνηση, γεγονός που δείχνει εμπορευσιμότητα της μετοχής.

Aegean (ΑΡΑΙΓ)

Mία καλή συνεδρίαση για τη μετοχή της Aegean που βλέπει το ενδεχόμενο να υπάρξει κίνηση το Πάσχα και το καλοκαίρι να αυξάνεται. Βέβαια έτσι λέγαμε και πέρυσι… Η μετοχή της Aegean είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για όσους μπορούν να αναλάβουν ρίσκο αυτή την περίοδο. Αν ανοίξει ομαλά ο τουρισμός, η μετοχή θα επιστρέψει στα παλιά της επίπεδα πάνω από τα 7 ευρώ. Αν όχι, θα έχει άλλα προβλήματα.

MIG

Η πρώτη Γενική Συνέλευση με συγκέντρωση όπως παλιά και με rapid test. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της MIG θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26.2.2021, ώρα 15:00, στον προκαθορισμένο τόπο συνεδρίασης στην αίθουσα ισογείου του κτιρίου 14Β του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος Αττικής, όπου στεγάζονται τα γραφεία της έδρας των θυγατρικών «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.», «GOODY'S Α.Ε. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» και «EVEREST Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Οι προσερχόμενοι θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορoνοϊού COVID-19 (rapid test). H Εταιρία ενθαρρύνει τους μετόχους να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση και μέσω αντιπροσώπου.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ