Νέα
  • ΓΔ: 1411.73 -0.11%
  • Τζίρος: 29,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Κομβικά επίπεδα οι 1.220 μονάδες – Κλειδί οι τράπεζες

Μεικτές τάσεις καταγράφονται κατά την έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων με τον γερμανικό δείκτη IFO να διαμορφώνει τις προσωρινές τάσεις στη Γερμανία.

Μετά τις διορθωτικές κινήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, είναι εμφανές ότι οι χρηματιστηριακές αγορές προσπαθούν να ισορροπήσουν στα παρόντα επίπεδα με το βλέμμα στην πορεία των πληθωριστικών πιέσεων, στα επιτόκια της ΕΚΤ και στις επιχειρηματικές εξελίξεις

Κατά τα πρώτα λεπτά των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά (-0,07%), ο γαλλικός CAC (-0,07%) , o πανευρωπαικός Eurostoxx 50 (-0,08%) ενώ ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 0,18%. Η μεταβλητότητα είναι εδώ και θα συνεχίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Κομβικά επίπεδα οι 1.220 μονάδες – Κλειδί οι τράπεζες

Την Παρασκευή, είδαμε μία σημαντική άνοδο του Γενικού Δείκτη που τον έφερε κοντά στις 1.220 μονάδες. Τα επίπεδα αυτά θεωρούνται κρίσιμα για τις επόμενες βραχυπρόθεσμες τάσεις. Μπορεί να γίνουν είτε αντίσταση (εάν υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης) είτε στήριξη (εάν κάνει την υπέρβαση πάνω από τις 1.220 μονάδες).

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει έντονα ανοδικά (η Eurobank ανακοίνωσε τα 1,8 ευρώ ως τιμή προσφοράς για τις μετοχές του ΤΧΣ και η μετοχή ξεκίνησε με άνοδο 4,5%) με τον κλαδικό δείκτη να αυξάνεται κατά 2,78%.

Ο κλάδος υγείας έχει άνοδο 0,88% ,τα προσωπικά-οικιακά προιόντα (0,76%) και τα τρόφιμα- ποτά (0,76%).

Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι 3 (ανοδικές)/ 1 πτωτική.

Η ανοδική τάση των τραπεζών , μαζί με Jumbo και Coca Cola HBC οδηγούν στα πρώτα λεπτά τον Γενικό Δείκτη κοντά στις 1.230 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ