Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Εκκίνηση με υποχώρηση στις 1.210 μοναδες, με το βλέμμα στην Ασία

Oι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν θετικοί χθες αλλά το σενάριο χρηματιστηριακής ανάκαμψης χάλασε στην Ασία όταν οι χρηματιστηριακοί δείκτες διαμορφώθηκαν έντονα πτωτικοί λόγω αρνητικών μεγεθών στην Κίνα.

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να έχει και αυτή μεταβλητότητα λόγω των εναλλαγών προθέσεων και ειδήσεων σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρώπη και την ανάπτυξη στην Αμερική. Οι εταιρικές ανακοινώσεις δίνουν μόνο βραχυπρόθεσμες τάσεις.

Κατά την έναρξη των συνεδριάσεων στην Ευρώπη κυριαρχούν οι πτωτικές τάσεις στους περισσότερους δείκτες. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί στα πρώτα λεπτά κατά (-0,54%), ο γαλλικός CAC (-0,77%), o ιταλικός MIB (-0,75%) και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 (-0,77%).

Με κατεύθυνση προς τις 1.210 μονάδες η έναρξη της συνεδρίασης

Το ελληνικό χρηματιστήριο, χθες, είχε δύο τάσεις. Ένα έντονα ανοδικό το πρωί που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη προς τις 1.240 μονάδες και ένα αντίστροφο (έντονα πτωτικό) που οδήγησε στο κλείσιμο της συνεδρίασης τον Γενικό Δείκτη σε χαμηλά ημέρας (1.215 μονάδες).

Από την μεταβλητότητα αυτή ουσιαστικά εξάγονται δύο συμπεράσματα. Ότι δεν υπάρχει τάση στην αγορά και ότι άγεται από τις κινήσεις των ευρωπαικών. Τεχνικά , οι 1220 μονάδες παραμένουν ένα σημαντικό σημείο στήριξης που ενδεχομένως εάν συνεχίσει η πτώση σήμερα να μετατραπεί σε σημείο αντίστασης.

H σημερινή συνεδριαση είναι σαφώς επηρεασμένη από τις πτωτικές ευρωπαικές συνεδριάσεις και ο Γενικός Δείκτης έχει ξεκινήσει στις 1.210 μονάδες με υποχώρηση (-0,4%).

Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι 1 ανοδική / 2 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχώρησε κατά (-0,53%) και ο δείκτης FTSE mid Cap (-0,01%). Το εμπόριο υποχωρεί (-2,4%), οι τράπεζες (-1,06%) , ο κλάδος υγείας (-1,01%), οι πρώτες ύλες (-0,73%).

Ανοδικά ξεκίνησαν οι δείκτες τεχνολογίας (0,73%), Τηλεπικοινωνιών (0,15%) και σταθεροποιητικά τα τρόφιμα-ποτά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ