Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νέα υποχώρηση στις ευρωπαϊκές αγορές δημιουργεί ο πληθωρισμός

Πηγή: Eurokinissi

Η άνοδος του πληθωρισμού τον Αύγουστο στη Γαλλία (5,7%) δημιουργεί νέους φόβους για την πορεία του στην Ευρωζώνη καθώς οι μεγάλες αποκλίσεις ανά οικονομία (2,4 η Ελλάδα, 6% η Γερμανία) δείχνουν ότι παραμένει αρρύθμιστος.

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται σε καθοδικό κανάλι και οι σημερινές συνεδριάσεις ξεκίνησαν πτωτικά. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί λίγο μετά την έναρξη των συνεδριάσεων κατά -0,49%, ο γαλλικός CAC (-0,48%), o ιταλικός MIB (-0,31) .

Ελληνικό χρηματιστήριο: Πρώτη στήριξη στις 1.180 μονάδες για τον ΓΔ , αντίσταση στις 1.200 μονάδες

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η πρώτη ημέρα του μήνα συνοδεύτηκε από σημαντική υποχώρηση του Γενικού Δείκτη και καθίζηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Το δεύτερο ήταν που ανησύχησε περισσότερο τους παράγοντες της αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης από τα επίπεδα των 1.190 μονάδων ίσως βρεί πρώτη στήριξη στις 1.180 μονάδες στην περίπτωση που η σημερινή συνεδρίαση είναι πτωτική. Εάν κινηθεί κόντρα στο ρεύμα (ανοδικά) τότε θα πρέπει να ξεπεράσει τις 1.200 μονάδες για να διατηρήσει το θετικό momentum.

τραπεζικές μετοχές είναι αυτές που διορθώνουν έντονα κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις (Σεπτεμβρίου) και την χθεσινή. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για αποκόμιση κερδών από το προηγούμενο ράλι του 2023 με δεδομένο ότι ο κλαδικός δείκτης αυξάνεται πάνω από 40%.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.187 μονάδες (-0,36%) ενώ υπάρχει ισορροπία στις ανοδικές (18) και καθοδικές (18) μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχωρεί (-0,43%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά (-0,15%). Ανοδικά κινούνται οι δείκτες Υγείας 1% , βιομηχανικών (0,31%) και Ταξιδιών-Αναψυχής (0,11%). Πτωτικά κινούνται οι δείκτες των Πετρελαικών (-1,16%), Τροφίμων-Ποτών (-1,04%), Πρώτων Υλών (-0,76%) και Τραπεζών (-0,68%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ