Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες δίνουν την τάση - Εκτίναξη του Γενικού Δείκτη στην έναρξη

H χθεσινή μεταβλητότητα στις ευρωπαϊκές αγορές (ξεκίνησαν ανοδικά, κατέληξαν πτωτικά) είναι ενδεικτική της ευρύτερης ανησυχίας που υπάρχει για την ανάπτυξη. Μπορεί ο πληθωρισμός να βρίσκεται σε φάση ελέγχου (σήμερα αναμένονται στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη) αλλά οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται σε ανησυχία για την ανάπτυξη του 2024.

Η σημερινή -τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας- ξεκίνησε με τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες να ξεκινούν ανοδικά. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,4%, ο γαλλικός CAC κατά 0,52% , ο ιταλικός MIB κατά 0,4% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,4%.

Η θετική εκκίνηση των ευρωπαικών χρηματιστηρίων, θα τεσταριστεί μετά την έναρξη των αμερικανικών (16.30 ώρα Ελλάδος) για να δούμε πως θα τελειώσει η χρηματιστηριακή εβδομάδα.

Eκτίναξη του Γενικού Δείκτη στις 1.247 μονάδες με την έναρξη λόγω τραπεζών. Υψηλές συναλλαγές

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης «φλέρταρε» χθες με τα επίπεδα των 1.240 μονάδων και στο τέλος της συνεδρίασης απέτυχε για ελάχιστα στην υπέρβαση του ορίου αυτού. Στο διάστημα της συνεδρίασης υποχώρησε μάλιστα μέχρι τις 1.233 μονάδες αλλά επανήλθε.

Η επιτυχία του placement της ΕΤΕ (με 8 φορές υπερκάλυψη) θα πρέπει να φανεί σήμερα και στο ταμπλό, δηλαδή και στην πορεία της μετοχής. Ταυτόχρονα η αγορά περιμένει και τις αντιδράσεις στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία παίρνει σειρά πλέον για την δική της αποκρατικοποίηση. Ήδη με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.247 μονάδες με τον τραπεζικό δείκτη να αυξάνεται κατά 2,75% ενώ και οι συναλλαγές στα πρώτα λεπτά είναι ιδιαίτερα αυξημένες (7 εκατ. ευρώ συναλλαγές σε 6 λεπτά συνεδρίασης).

Έντονα ανοδικό και το ισοζύγιο ανοδικών/πτωτικών με αναλογία 4 ανοδικές για κάθε 1 πτωτική. Στους υπόλοιπους μη χρηματοοικονομικούς κλάδους , ο κλάδος υγείας αυξάνεται κατά 1,38%, οι πρώτες ύλες 1,21%, τα τρόφιμα-ποτά 0,74% και ο κλάδος τεχνολογίας 0,39%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ