Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρυσός: Σε χαμηλό 9 μηνών – Δολάριο και ομόλογα θάμπωσαν τη λάμψη του

Χρυσός / Πηγή: pixabay

Μια όχι και τόσο… λαμπερή περίοδο διανύει ο «βασιλιάς» των πολύτιμων μετάλλων αφού την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, έκλεισε σε χαμηλό εννέα μηνών έκλεισε, υπό την πίεση του ισχυροποιημένου δολαρίου αλλά και της της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Σύμφωνα με το Marketwtch, κατά τη διάρκεια webinar ο επικεφαλής της FED, Jerome Powell, σημείωσε ότι θα τον ανησυχούσε μια «άτακτη» κίνηση στις αγορές ομολόγων, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σημαντική επίπτωση στις ευρύτερες χρηματοοικονομικές συνθήκες λόγω της αύξησης των αποδόσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε και 0,7% έναντι ενός καλαθιού έξι διεθνών ανταγωνιστικών νομισμάτων, γεγονός που ωθεί τον χρυσό σε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 1,9%, με βάση στοιχεία της FactSet. Στο μεταξύ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου έφτασε στο 1,548%  μετά τις δηλώσεις Powell.

Ειδικότερα, η τιμή για τον χρυσό παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 15,10 δολ. ή 0,9%, στα 1,700,70 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας, μάλιστα πέσει στα 1,691.80 δολάρια ενδοσυνεδριακά. Σύμφωνα με στοιχεία της FactSet πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο του πολύτιμου μετάλλου από τις 5 Ιουνίου 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ