Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ: Μεγάλες εισροές σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια

Οι Αμερικανοί επενδυτές προχώρησαν σε μεγάλες αγορές μεριδίων μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων στο 7ήμερο έως τις 15 Νοεμβρίου, εν μέσω προσδοκιών ότι η Fed πιθανόν δεν θα κάνει άλλες αυξήσεις επιτοκίων μετά τη μείωση του πληθωρισμού τον Οκτώβριο στο 3,2%. 

Σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, στο 7ήμερο σημειώθηκαν καθαρές εισροές περίπου 9,33 δις. δολαρίων σε μετοχικά κεφάλαια, οι μεγαλύτερες από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Στην αιχμή ήταν τα μετοχικά εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, με καθαρές εισροές 8,54 δις. δολαρίων, με τα κεφάλαια μικρής και πολλπαλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν επίσης εισροές 1,23 και 1,01 δις. δολαρίων, αντίστοιχα. Αντίθετα, τα μετοχικά μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψαν καθαρές εκροές 1,13 δις. δολαρίων.

Κύριος στόχος των επενδυτών ήταν ο τεχνολογικός κλάδος, στον οποίο τοποθέτησαν 1,73 δις. δολάρια, τα περισσότερα από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021.

Σημαντικές εισροές προσέλκυσαν επίσης ο χρυσός και τα πολύτιμα μέταλλα και ο κλάδος καταναλωτικών ειδών, οι οποίες ανήλθαν σε 596 εκατ. δολάρια και 212 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα.

Καθαρές εισροές 2,67 δις. δολαρίων κατέγραψαν τα ομολογιακά αμοιβαία, ενώ αντίθετα σημειώθηκαν αναλήψεις από τα κεφάλαια με κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

Στο 7ήμερο, οι επενδυτές τοποθέτησαν 14,69 δις. δολάρια σε μετοχικά αγοράς χρήματος.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ