Νέα
  • ΓΔ: 1424.35 +0.14%
  • Τζίρος: 109,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Helleniq Energy: Ανοίγει σήμερα το βιβλίο για το placement - Οι εκτιμήσεις για σημαντική υπερκάλυψη

Σήμερα αναμένεται να γίνει το placement της Helleniq Energy, εκτός απροόπτου.

Όμως η εικόνα είναι λιγό θολή σχετικά με την ημερομηνία. Περιμένουμε σήμερα να δούμε εάν και πως θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών. Πάντως αναμένεται να μείνει λίγες ώρες ανοικτό, γιατί όπως εκτιμά η αγορά η υπερκάλυψη θα είναι σημαντική. 

Πάντως η μετοχή αυξάνεται σημαντικά και περιμένουμε να δούμε που θα διαμορφωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Η μετοχή της Helleniq Energy σημειώνει σταθερή άνοδο τον τελευταίο μήνα, δεδομένου ότι την χθες έκλεισε στα 7,77 ευρώ (+4,3%). Οι εγχώριοι χρηματιστές θεωρούν την  μετοχή των ΕΛΠΕ ως αρκετά υποτιμημένη αφού στα παρόντα επίπεδα δεν αντικατοπτρίζει την άνοδο των αποδόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διατεθεί ποσοστό που θα ανέλθει σε έως 12% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι μετοχές θα διατεθούν αναλογικά με το ποσοστό των δύο μετόχων στην επιχείρηση, με την Paneuropean Oil and Industrial Holdings να διαθέτει το 60% και το ΤΑΙΠΕΔ το 40%. Με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής εκτιμάται ότι θα αντληθούν έσοδα περίπου 270 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, περισσότερα από 160 εκατ. ευρώ θα αντιστοιχούν στις μετοχές του μετόχου συμφερόντων της οικογένειας Λάτση και τα υπόλοιπα στο ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπεί το Δημόσιο.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ