Νέα
  • ΓΔ: 1441.33 -0.06%
  • Τζίρος: 21,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Ρεκόρ ζήτησης κρατικών τίτλων στην Ευρώπη - Πάνω από 43 δισ. οι εκδόσεις σήμερα

Πηγή: Pixabay

Ανάρπαστες έγιναν οι νέες εκδόσεις κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη σήμερα, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να προλάβουν τις υψηλότερες αποδόσεις πριν αρχίσουν οι μειώσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

Οι εκδόσεις νέων κοινοπρακτικών ομολόγων ανήλθαν τουλάχιστον σε 43 δις. ευρώ από τράπεζες, επιχειρήσεις και τον δημόσιο τομέα, ενώ των κρατικών τίτλων σημείωσαν νέο ρεκόρ, όπως και η ζήτησή τους.

Πάνω από 91 δισ. ευρώ η ζήτηση για ιταλικά ομόλογα

Το Βέλγιο δέχθηκε προσφορές 72 δις. ευρώ για έκδοση 10ετούς ομολόγου, ύψος 7 δις. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 55 δις. ευρώ.

Η ζήτηση για 20ετή βρετανικά ομόλογα ξεπέρασε περισσότερο από 3,6 φορές την προσφορά των 2,25 δις. στερλινών, ενώ η πώληση 30ετούς ομολόγου της Ιταλίας έχει συγκεντρώσει έως τώρα ζήτηση πάνω από 91 δις. ευρώ, που ξεπερνά κατά 1 δις. ευρώ τη ζήτηση για αντίστοιχης διάρκειας ομόλογα πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι επενδυτές κλειδώνουν υψηλές αποδόσεις

Οι επενδυτές σπεύδουν να σηκώσουν τα κρατικά ομόλογα για να κλειδώσουν υψηλότερες αποδόσεις πριν οι κεντρικές τράπεζες αρχίσουν να χαλαρώνουν τη νομισματική πολιτική τους, αν και έχουν περιορίσει τις προσδοκίες τους σχετικά με το εύρος των μειώσεων των επιτοκίων φέτος.

Παρά την αυξημένη διάθεση των επενδυτών, οι αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν υψηλότερες λόγω της προσγείωσης των προσδοκιών για τις μειώσεις των επιτοκίων.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,19% και του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκε 3 μ.β. στο 3,30%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ