Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Τράπεζες, Jumbo, OTE, Μotor Oil ωθούν σε άνοδο τον Γενικό Δείκτη

Mε ήπιες μεταβολές (ανοδικά ή καθοδικά) ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.

Ο γερμανικός DAX ήταν αμετάβλητος στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Deutsche Borse, ο γαλλικός CAC υποχωρούσε οριακά (-0,19%), ο ιταλικός MIB είχε άνοδο 0,24% ενώ ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 είχε οριακή υποχώρηση (-0,05%).

Οι χρηματιστηριακές αγορές επικεντρώνονται πλέον στα εταιρικά αποτελέσματα χρήσης 2023 που ανακοινώνονται καθημερινά αλλά και στις επιχειρηματικές προοπτικές για το 2024-2025. Το γεγονός ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες και οι μετοχές παραμένουν σε υψηλά πολυετιών (ενίοτε και ιστορικά υψηλά) δείχνει ότι μέχρι στιγμής το διεθνές χρηματιστηριακό σύστημα παραμένει συμπαγές και ανθεκτικό. Πάντως σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα (Bloomberg, FT), οι αμερικανικές εκλογές και η αδύναμη θέση Μπάιντεν αποτελούν το νέο πρόβλημα για τις αγορές.

Χ.Α.: Κίνηση πάνω από τις 1.400 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η ήπια διόρθωση της Τετάρτης έδωσε τη θέση της σε αγοραστική αναζωπύρωση την Πέμπτη με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να επιστρέψει πάνω από τις 1.400 μονάδες (1404 μ). Το χαρακτηριστικό των συνεδριάσεων της εβδομάδας και ειδικά από την Τετάρτη και μετά είναι ότι η είσοδος του ΔΑΑ στο χρηματιστήριο απελευθέρωσε ρευστότητα και πλέον η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών ανήλθε στα 182,8 εκατ ευρώ. Γενικότερα, η διάθεση των μικροεπενδυτών έχει αυξηθεί και δημιουργεί μία αυτοτροφοδοτούμενη άνοδο.

Τράπεζες, Jumbo, OTE, Μotor Oil ωθούν σε άνοδο τον Γενικό Δείκτη

Kατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1409,47 μονάδες με άνοδο 0,33%. Από τις μετοχές που συναλλάσονται οι 45 είναι ανοδικές και οι 10 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξάνεται στα πρώτα λεπτά κατά 0,21%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap αυξάνεται κατά 0,48%. Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτης έχει άνοδο 0,11%, ο δείκτης προσωπικών-οικιακών προιόντων αυξάνεται κατά 0,44%, οι τηλεπικοινωνίες κατά 0,28% οι πετρελαικές κατά 0,26%

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ