Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Διεθνείς αγορές: Εβδομαδιαία κέρδη για μετοχές, πετρέλαιο και δολάριο

Wall Street
Πηγή: APImages

Οι τιμές των μετοχών διεθνώς  κινούνται σταθεροποιητικά σήμερα, μετά τη νέα άνοδο χθες στους δείκτες της Wall Street, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να αναμένεται πώς θα βοηθήσουν τους επενδυτές να ανανεώσουν τα στοιχήματά τους για μειώσεις των επιτοκίων και να καθοδηγήσουν την πορεία του δολαρίου.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI σημείωνε μικρές μεταβολές και είναι αυξημένος 2,5% από την αρχή του έτους.

Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει κέρδη για τέταρτη εβδομάδα, ωθώντας το ιαπωνικό γεν σε χαμηλό 10μήνου, καθώς οι traders περιόρισαν τα στοιχήματα για το πόσο γρήγορα η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια και το πόσο σύντομα θα τα μειώσει η Fed.

Το πετρέλαιο είναι σε τροχιά να καταγράψει εβδομαδιαία κέρδη περίπου 5%, με την αγορά να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την απόρριψη από το Ισραήλ της πρότασης ανακωχής της Χαμάς. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το μπρεντ διαμορφώνονταν στα 81,77 δολάρια το βαρέλι.

Το κλίμα για τις μετοχές ενισχύθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, όπου ο δείκτης S&P 500 αυξήθηκε χθες, για πρώτη φορά, πάνω από τις 5.000 μονάδες, με την άνοδό του να φθάνει το 21% από τον Οκτώβριο. Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 δεν σημείωνε σημαντικές μεταβολές.

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία μειώθηκε τον Ιανουάριο στο 3,1%, δίνοντας νέα τροφή στα στοιχήματα για το πότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει φέτος να μειώνει τα επιτόκια.

Σε υψηλά εβδομάδων οι αποδόσεις ομολόγων στην Ευρωζώνη

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης έφθασαν σε υψηλά επίπεδα πολλών εβδομάδων καθώς αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ τάχθηκαν κατά της πολύ γρήγορης χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. «Πράγματι, φαίνεται πολύ ξεκάθαρο τώρα ότι η ΕΚΤ θα αναμένει τα στοιχεία για τις αυξήσεις των μισθών στην Ευρώπη στο τέλος Απριλίου προτού μειώσει πιθανότατα τα επιτόκια τον Ιούνιο», ανέφερε η ING σε σημείωμα στους πελάτες της.

Τα futures του S&P κινούνταν ελαφρά χαμηλότερα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό να είναι στο επίκεντρο της προσοχής μήπως οδηγήσουν σε κάποια αναθεώρηση των προσδοκιών ότι οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν.

Σε υψηλό 34 ετών οι μετοχές στην Ιαπωνία

Οι μετοχές στην Ιαπωνία σκαρφάλωσαν σε υψηλό επίπεδο 34 ετών σήμερα, ενώ οι προσαρμογές στις προσδοκίες για τα επιτόκια ώθησαν το γεν σε χαμηλό δύο ετών.

Τα κινεζικά χρηματιστήρια ήταν κλειστά και η διαπραγμάτευση στην αγορά του Χονγκ Κονγκ ήταν χαμηλή, με το χρηματιστήριο να κλείνει νωρίς και τον δείκτης Hang Seng να υποχωρεί 0,8%, εν μέσω ανησυχιών ότι οι Αρχές μπορεί να μην υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους για στήριξη.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ